Sport

Copil a prins viteză

Ziarul de Vrancea
15 aug 2018 487 vizualizări

Cel mai bun tenisman s-a comportat remarcabil la Cincinnati: l-a învins pe germanul Philipp Kohlschreiber și a luptat de la egal la egal cu numărul 7 mondial, croatul Marin Cilic * în turneul feminin, Karolina Pliskova a fost eliminată, a doua zi după ce a obținut o victorie istorică

Marius Copil (92 ATP), venit din calificări, s-a calificat în turul doi al turneului ATP de 1.000 de puncte de la Cincinnati. Marius Copil l-a învins pe germanul Philipp Kohlschreiber (35 ATP), scor 6-4, 6-2, după o oră și 10 minute de joc. Marius a avut o evoluție solidă în fața adversarului din turul întâi. Marius a stat foarte bine la capitolul serviciu, reușind un procentaj de 78 % pe primul serviciu și 86 % la punctele câștigate pe prima minge. Aseară, Marius l-a întâlnit pe puternicul croat Marin Cilic (7 ATP). În singurul meci direct dintre cei doi, românul se impusese în trei seturi, 3-6; 7-6; 6-4. Duelul a avut loc la Beijing, în 2012, Cilic ocupând atunci locul 13 în topul mondial.  Acum, la Cincinnati, Cilic și-a luat revanșa, câștigând cu 6-7, 6-4, 6-4 în două ore și 20 de minute.

În reuniunea în care Copil l-a învins pe Kohlschreiber, s-a produs și revenirea în circuit a lui Roger Federer și, totodată, revenirea acestuia la Cincinnati după trei ani de absență. El a câștigat ușor în fața germanului Peter Gojowczyk, scor 6-3, 6-4.  Este de asemenea de consemnat înfrângerea eroului de la Toronto, grecul Stephanos Tsitsipas, în fața lui David Goffin (Belgia) cu scorul de 5-7, 3-6, dar și înfrângerea copilului teribil, Alexander Zverev, scor 7-5, 4-6, 5-7 în fața olandezului Robin Haase.

Alte rezultate: Karen Hacianov (Rusia) – Albert Ramos (Spania) 2-6, 6-3, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) – Denis Kudla (SUA) 6-7, 7-5, 7-6; Borna Coric (Croația) – Daniil Medvedev (Rusia) 6-2, 6-3; Leonardo Mayer (Argentina) – Lucas Pouille (Franța) 7-6, 6-4; David Goffin (Belgia) – Stephanos Tsitsipas (Grecia) 7-5, 6-3; Marton Fucsovics (Ungaria) – Hubert Hurkacz (Polonia) 4-6, 6-3, 7-6; Mischa Zverev (Germania) – Damir Dzumhur (Bosnia) 6-3, 6-4; Denis Shapovalov (Canada) 6-4, 7-5;

Serena  Williams va ataca US Open cu un singur meci câștigat în sezonul de hard nord-american. Foarte convingătoare în victoria din prima rundă, 6-1, 6-2 cu Daria Gavrilova, marea campioană americană nu a mai găsit același ritm și contra unei adversare, Petra Kvitova, aflată într-o zi foarte bună. Fost lider mondial, cehoaica a făcut două break-uri în primul set și l-a câștigat, 6-3, după doar 34 de minute. Băgată în corzi de loviturile foarte puternice ale adversarei, Serena și-a revenit în manșa a doua, a aplicat același tratament, set câștigat cu dublu break, și, după 3-6 și 6-2 s-a intrat în decisiv. Acolo, sora mai mică a familiei Williams a început cu break, dar Kvitova a răspuns imediat și, la 3-2, a rupt echilibrtul definitiv: break urmat de două game-uri de serviciu și meci închis la finalul a fix două ore de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.A fost doar a doua victorie obținută de Petra în cele șapte meciuri directe cu Serena, a cărei perioadă proastă de după Wimbledon continuă. Dacă Kvitova se pregătește pentru un meci cu Kristina Mladenovic (Franța, 57 WTA) în turul al treilea, Serenei nu-i rămâne decât să se prezinte la US Open cu un singur meci câștigat în US Open Series, cu Daria Gavrilova. Înainte ca Serena să-și facă bagajele și să plece spre casă, iubitorii tenisului feminin au cosemnat sfârșitul uneia dintre cele stranii dominări. Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) a reușit, în sfârșit, să o învingă pe poloneza Agnieszka Radwanska (30 de ani, 38 WTA). Karolina profitat de suprafața rapidă de la Cincinnati, și-a pus în valoare seriviciul excepțional, iar detaliul a ajutat-o să câștige clar, scor 6-3, 6-3. Pentru Pliskova, victoria are o însemnătate aparte deoarece a venit după șase ani, șapte meciuri și 14 seturi pierdute consecutiv în fața adversarei. Indiferent că a jucat pe zgură, iarbă, ciment sau în sală, Pliskova fusese de fiecare dată învinsă de manieră clară de Aga, începând cu 2012, și nu reușise, în 14 seturi, decât să împingă o manșă în tiebreak, în 2016, pe zgura de la Stuttgart. Însă, a doua zi, a venit reculul pentru Karolina Pliskova, care a fost eliminată, scor 6-2, 3-6, 5-7 de tânăra extrem de promițătoare Arîna Sabalenka din Belarus.

Alte rezultate: Amanda Anisimova (SUA) – Timea Babos (Ungaria) 6-3, 6-4; Kaia Kanepi (Estonia) – Varvara Lepchenko (SUA) 2-6, 6-3, 6-1; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-1, 6-0; Camila Giorgi (Italia) – Anastassija Sevastova (Letonia) 6-2, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-2, 6-3; Caroline Garcia (Franța) – Viktoria Azarenka (Belarus) 6-4, 7-5; Kristina Mladenovic (Franța) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-3, 6-0; Petra Martic (Croația) – Daria Kasatkina (Rusia) 4-6, 6-4, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 7-6, 4-6, 6-4; Sloane Stephens (SUA) – Tatjana Maria (Franța) 6-3, 6-2; Elise Mertens (Belgia) – Rebecca Peterson (Suedia) 3-6, 6-2, 7-6;

La dublu, am avut parte numai de deziluzii: cuplul format din Irina Begu și Monica Niculescu, favorit nr. 8, a fost învins de echipa Ashleigh Barty/Coco Vandeweghe (Australia /SUA) cu scorul de 5-7, 5-7.

Calificată deja în turul secund perechea Raluca Olaru/Vera Zvonareva (România/Rusia) a fost eliminată de cel mai puternic cuplu, format din cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, scor 6-4, 4-6, 7-10.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.