Sport

Copil a dat lovitura la Basel

Ziarul de Vrancea
25 oct 2018 630 vizualizări

Cel mai bun tenisman român l-a învins pe Marin Cilic, al șaselea jucător al lumii și joacă astăzi, cu americanul Taylor Fritz pentru un loc în semifinale * Elina Svitolina și Karolina Pliskova s-au calificat în semifinalele Turneului Campioanelor

Tenismanul român Marius Copil (93 ATP), venit din calificări, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Basel, cu premii totale de 1,98 milioane de euro, trecând în turul doi de croatul Marin Cilic, numărul 6 mondial. Copil s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6 (2), într-o oră și 49 de minute. Elevul lui Andrei Pavel a evoluat cu mult curaj în fața croatului, aproape calificat la Turneul Campionilor. Marius Copil, venit din calificări, a ținut tot timpul ritmul cu mult mai titratul lui adversar, iar la final a înregistrat primul succes  din cariera sa în fața unui jucător din Top 10 mondial. Reprezentantul României a servit nu mai puțin de 21 de ași! Copil (locul 93 ATP) și-a asigurat deja un premiu de 53.665 euro și 110 puncte ATP la Basel. Următorul adversar va fi americanul Taylor Fritz (57 ATP). În caz de victorie, Copil ar putea juca în semifinale cu germanul Alexander Zverev sau spaniolul Roberto Bautista Alte rezultate înregistrate în turul II: Daniil Medvedev (Rusia) – Andreas Seppi (Italia) 7-6, 6-2; Stephanos Tsitsipas (Grecia) – Peter Gojowczyk (Germania) 6-3, 6-1; Roberto Bautista (Spania) – Dusan Lajovic (Serbia) – 6-7, 6-3, 6-3; Alexander Zverev (Germania) – Alexei Popyrin (Australia) 6-4, 6-4.

* Prima jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campionilor, finala circuitului WTA de la Singapore, este Karolina Pliskova (8 WTA), care a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4 pe compatrioata ei, Petra Kvitova (5 WTA). Pliskova s-a impus într-o oră și 23 de minute și a obținut pentru a doua oară consecutiv calificarea în semifinale, cu două victorii și o înfrângere. Fără niciun succes, Petra Kvitova părăsește competiția. A doua jucătoare calificată s-a decis în partida dintre ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA) și daneza Caroline Wozniacki (3). Cu două victorii în primele două jocuri, Svitolina avea nevoie de un singur set din meciul cu Wozniacki. Însă jucătoarea ucraineană a câștigat meciul cu obosita jucătoare daneză, după două ore și 35 de minute, cu 5-7, 7-5, 6-3. Svitolina a câștigat setul al doilea după a cincea minge de set, pe serviciul Carolinei, care a încercat în zadar să împingă meciul în tie-break. În ultimul set, Elina a dat lovitura decisivă la 4-3 când a reușit break-ul, iar în ultimul game, Wozniacki a avut patru mingi de break, iar Svitolina și-a fructificat al doilea matchball. Clasamentul final al grupei este următorul: 1. Elina Svitolina, 2. Karolina Pliskova, 3. Caroline Wozniacki, 4. Petra Kvitova. Svitolina și Pliskova s-au calificat în semifinale, iar Wozniacki și Kvitova au fost eliminate.

Astăzi, în Grupa Roșie, vor avea loc confruntările Naomi Osaka (Japonia) – Kiki Bertens (Olanda) și Angelique Kerber (Germania) – Sloane Stephens (SUA). Înaintea acestor partide, clasamentul este următorul: 1. Sloane Stephens (6 WTA), 2. Kiki Bertens (9 WTA), 3. Angelique Kerber (2 WTA), 2. Naomi Osaka (4 WTA). În semifinale, se întâlnesc prima clasată din Grupa Roșie cu a doua clasată din Grupa Albă și a doua clasată din Grupa Roșie cu prima clasată din Grupa Albă. Anul trecut, trofeul a fost câștigat de Caroline Wozniacki.

* Monica Niculescu s-a calificat,  ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Poitiers, cu premii totale de 80.000 de dolari. Monica a beneficiat în optimi de abandonul spaniolei Georgina Garcia, la scorul de 6-2, 5-3 pentru româncă. Monica Niculescu a jucat la Poitiers și la dublu, împreună cu Galina Voskoboeva (Kazahstan). Ele au fost învinse în sferturi, scor 6-7, 4-6 de perechea cehă Tereza Smitkova / Renata Voracova.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.