Sport

Contra face safteaua

Ziarul de Vrancea
4 oct 2017 534 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:45, la Ploiești, România – Kazahstan, meci în cadrul preliminariile Cupei Mondiale din Rusia * partida va fi transmisă în direct pe TVR 1

Ca niciodată, cu două meciuri înainte de încheierea unei campanii de calificare, România nu mai are nici cea mai mică șansă. Demisia, cerută și așteptată de toată lumea, a selecționerului Christoph Daum, a fost urmată de numirea lui Cosmin Contra care are cele două partide rămase, cea de astăzi cu Kazahstan și cea de duminică seara cu Danemarca, drept câmpuri de experiență pentru viitoarele sale campanii. Contra și-a ales, de altfel, un lot destul de consistent, cu gândul de a folosi artileria grea în meciul de duminică și a verifica mai mulți tineri, în partida de astăzi. Contra nu are nici mai mult noroc ca predecesorii săi, accidentele curgând unul după altul: Bicfalvi și Latovlevici n-au mai putut veni, iar apoi s-a accidentat și golgeterul echipei din ultima vreme, Bogdan Stancu. Dacă pentru primii doi nu s-au chemat înlocuitori, penuria de atacanți convocați l-a făcut pe “Guriță” să-l cheme pe George Țucudean, cel care a marcat patru goluri în poarta Iașului, sâmbătă, pentru echipa sa FC Viitorul.

Selecționerul naționalei Românieia afirmat într-o conferință de presă, că speră ca în ultimele două meciuri din cadrul preliminariilor CM 2018, să se vadă o schimbare de atitudine în rândul tricolorilor. "Am venit într-un moment greu la națională și noi, antrenorii, depindem întotdeauna de rezultate. Eu am găsit aici un grup foarte bun, o atmosferă plăcută, cu poftă de antrenamente, de a prinde ideile pe care le-am transmis. Au fost niște idei simple și sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, pentru că nu pot să schimb foarte mult. Vreau să se vadă altceva, să se vadă o altă atitudine, că luptăm pentru fiecare minge. Din ceea ce am văzut la antrenamente, băieții sunt foarte receptivi și nu cred că vor fi probleme de a schimba unele idei” a declarat Contra, care a menționat că partidele cu selecționatele Kazahstanului și Danemracei sunt foarte importante în perspectiva menținerii naționalei în a treia grupa valorică, pentru a fi capi de serie la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor. Spre deosebire de ceilalți selecționeri, Contra nu a lăsat nimic să se înțeleagă în privința primului “unsprezece”: “ Avem nevoie să ne luptăm de la egal la egal cu aceste două echipe, sunt două echipe puternice și avem nevoie de prospețime. Deci vor fi ceva schimbări în aceste două meciuri. E normal să am emoțiile de dinaintea unui vis împlit, dar când va începe meciul voi redeveni Cosmin Contra. Acela sunt eu, care mă agit pe margine tot timpul, pentru a transmite energie jucătorilor”, a mai spus Contra, care a precizat că formația de start va fi stabilită după ultimul antrenament din ziua meciului. 

Una dintre formulele de echipă care ar putea fi folosite de Contra în meciul cu Kazahstan este: Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Grigore, Bancu – Pintilii, Marin – Chipciu, Băluță, Ioniță - Keșeru. În grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din Rusia se vor mai juca astăzi meciurile: Armenia – Polonia (19:00) și Muntenegru – Danemarca (21:45). Clasamentul grupei arată astfel: 1. Polonia – 19 p; 2. Muntenegru – 16 p; 3. Danemarca – 16 p; 4. România – 9 p; 5. Armenia – 6 p; 6. Kazahstan – 2 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.