Sport

Contra are probleme cu stranierii

Ziarul de Vrancea
22 aug 2019 964 vizualizări

Tătărușanu a fost, din start, numit rezervă la Lyon, iar Cristi Manea se antrenează prin parcuri

Selecționerul Cosmin Contra a prezentat situația jucătorilor din străinătate ce pot fi convocați la echipa națională. Pentru Contra, probleme mari sunt pe postul de portar, titularul incontestabil până în prezent, Ciprian Tătărușanu, ajungând rezervă după transferul la Olympique Lyon. Tehnicianul a precizat că o soluție pentru Tătărușanu ar fi să fie împrumutat la o altă echipă. „El avea acord verbal cu Lyon când a fost convocat. Lyon voia să-l vândă pe Lopes . Ei erau în discuții cu o altă echipă și au apelat la Tătărușanu. Și i-au promis că Lopes plecă și el va rămâne numărul 1 la Lyon. S-au rupt negocierile cu acea echipă, nu au mai venit oferte care să placă clubului, a venit Silvinho ca antrenor, care a zis că-l vrea pe Lopes să rămână. Și atunci Tătărușanu a ajuns într-o situație în care trebuie să caute o soluție. Acum încearcă să vorbească cu conducătorii să-l dea împrumut, să joace. Dacă Silvinho nu i-ar fi spus că nu joacă decât în Cupa Ligii, Cupa Franței, Tătărușanu poate ar fi avut o șansă să se bată pentru postul de titular cu Lopes. Problema lui e să fie liniștit. Radu e viitorul echipei naționale”, a declarat Contra, la Digi Sport. Problema postului de portar la națională este și mai delicată deoarece Costel Pantilimon, titular cu peste 40 de meciuri sezonul trecut și rezerva lui Tătărușanu la națională, a ajuns al treilea portar la Nottingham Forest în preferințele antrenorului Sabri Lamouchi.

El a afirmat că fundașul Cristian Manea nu are un club pentru care să joace, în acest moment, deoarece este în proprietatea unui fond de investiții. Din acest motiv, Manea se antrenează prin parcuri. „Manea aparține de un fond de investiții. Ceea ce au găsit până acum au fost numai echipe care să-l împrumute. El mai are un an. Nimeni nu o să-l lase împrumut când la anul el devine jucător liber. Cei de acolo vor să-i prelungească contractul și atunci pot să-l dea împrumut. Acum nu știu cum se rezolvă această problemă, el e un pic dezamăgit, mai ales după Campionatul European pe care l-a făcut că nu s-a găsit o soluție pentru el. Am înțeles că are un preparator fizic cu care se antrenează. Am informații că s-ar putea rezolva situația lui foarte repede, dar este în urmă cu pregătirea. Am înțeles că are oferte din Italia și Belgia”, a explicat selecționerul.

Contra a mai dezvăluit că fundașul Adrian Rus a fost trimis la echipa a doua de clubul Mol Vidi din Ungaria după ce a primit convocarea la naționala României. „El a jucat două meciuri titular la Mol Vidi și în momentul în care i-am trimis convocarea la națională a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. El este curtat de naționala Ungariei. Au pus presiune pe el înainte să trimit eu convocarea.

Contra a mai declarat că este posibil să nu convoace niciun jucător de la echipele FCSB și Dinamo, în urma evoluțiilor slabe ale acestora. „În momentul de față, există posibilitatea. Avem mulți jucători și la naționala de seniori și la naționala de tineret de la aceste echipe. Este clar că forma pe care au arătat-o în acest campionat nu ne dă speranțe că putem să-i chemăm. Nu au cum să ajute în forma asta, dar mai sunt două, trei meciuri. FCSB poate să se califice cu Guimaraes și toată energia negativă pe care au strâns-o prin aceste înfrângeri să dispară și să arate altceva în aceste două, trei săptămâni. Mai ales că eu dau convocările vinerea viitoare”, a declarat Contra.

România întâlnește Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București și Malta, la 8 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul „ Ilie OanăȚ din Ploiești, în preliminariile Euro-2020.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.