Sport

„Continuați povestea asta!”

Ziarul de Vrancea
18 iun 2019 898 vizualizări

Este îndemnul lui Mirel Rădoi, după excepționala performanță a elevilor săi din meciul cu Croația * Cosmin Contra, selecționerul echipei mari îl consideră pe Tudor Băluță cel mai bun jucător al echipei

Echipa națională a României U21 a debutat perfect la EURO 2019. Tricolorii lui Mirel Rădoi au marcat patru goluri în poarta selecționatei Croației și au primit un singur gol. Victoria, scor 4-1, obținută pe stadionul din San Marino este doar începutul. Cel puțin așa îi îndeamnă selecționerul echipei de tineret, care a avut un discurs emoționant, în vestiar, la finalul jocului. „Mergem până la sfârșit, până la sfârșit, luăm fiecare meci în parte, ca cel de azi. Trebuie să continuăm povestea. Uităm target-ul nostru principal, următorul meci este cel cu Anglia. Acum ne bucurăm de ceea ce ați realizat. Ați făcut mândri 20 și ceva de milioane de români, plus cei care jucați în campionatele în care jucați. Gândiți-vă că e, nu primul punct, prima victorie din istoria României la un Campionat European de tineret, celălalt s-a terminat cu zero puncte. Ați realizat și cel mai mare scor de până acum la un Campionat European, cea mai mare diferență, cele mai multe goluri marcate.. voi ați realizat. Vreau să vă mulțumesc în numele staff-ului pentru ceea ce ați realizat azi. Vă mulțumesc”, a fost mesajul lui Mirel Rădoi, susținut în fața jucătorilor săi în vestiar.

Selecționerul naționalei de seniori, Cosmin Contra, a remarcat soliditatea axului central al reprezentativei de tineret și, l-a considerat pe Tudor Băluță cel mai bun jucător al „tricolorilor mici”, în meciul cu Croația. „O victorie foarte importantă pentru moralul băieților, jocul a dat satisfacție în multe momente, au fost și momente în care au suferit, dar era normal cu o echipă foarte puternică. Sunt fericit pentru victoria băieților. Au fost zece minute extraordinare, cu cele două goluri marcate, echipa a fost agresivă, planul gândit de Mirel a dat roade, după care am suferit câteva minute, la acel 2-1, dar am trecut cu bine și la pauză s-au făcut unele ajustări la nivel de mișcări și am mai marcat două goluri, care sunt foarte importante pentru o eventuală calificare în semifinale. Planul tactic a funcționat foarte bine și i-a surpins, ei jucând un 4-3-3, Mirel i-a surpirns prin mișcarea lui Dennis Man între linii, prin mișcarea permanentă a lui Ianis Hagi în spatele lui Pușcaș, Pușcaș a cerut întotdeauna mingea în adâncime, i-a făcut pe cei doi fundașți centrali să lărgească echipa și acolo au primit și Man, și Ianis și pentru mine imperiali au fost și cei doi mijlocași centrali, și cei doi fundași. Tudor Băluță a făut un meci extraordinar din punct de vedre tactic, atât pe fază defensivă, cât și pe faza ofensivă, Cicâldău, la fel. Axul central al echipei, cu Radu în poartă, cei doi fundași centrali, cei doi mijlocași și Pușcaș, inclusiv Ianis, chiar dacă nu a avut realizări foarte multe, s-a zbătut, a alergat, a întotdeauna să primească în poziție de a se întoarce și de a ataca poarta adversă, a încercat să verticalizeze. Pentru mine, personal, Băluță a fost cel mai bun jucător din echipa noastră”, a declarat Contra, la Digi Sport.

Urmează „Leul Britanic”

Partida dintre Anglia și Franța, disputată marți seara la Cesena, a fost un autentic „thriller”, care aduce aminte de un meci dintre echipele mari ale celor două națiuni, la EURO 2004.Atunci, englezii au condus cu 1-0 prin reușita lui Frank Lampard, iar Beckham a ratat un penalty.În ultimele minute, Zinédine Zidane a salvat o Franță anemică, dintr-o lovitură liberă măiestru executată și un penalty. La Cesena, lucrurile au stat întrucâtva diferit. Francezii au dominat prima repriză încheiată fără gol și au ratat un penalty prin vedeta Moussa Dembélé. În partea secundă, cei care au deschis scorul au fost englezii, prin speranța de 19 ani, Phil Foden de la Manchester City. Dar necazurile băieților lui Adrian Boothroyd de-abia urmau să înceapă. În min. 63, francezii au avut al doilea penalty, însă mai mult decât faptul în sine a atârnat mai greu eliminarea lui Choudhury, pentru un fault dur. Aouar a ratat penaltiul francezilor, însă cartonașul roșu a contat enorm. În minutul 89, Ikoné a egalat iar în cel de-al cincilea minut adițional Wan-Bissaka a semnat sentința înscriind în proprie poartă.

Tricolorii vor întâlni, vineri seara, la Cesena,de la ora 19:30 o echipă a Angliei extrem de motivată de eșecul acesta, meciul de la ora 22:00 fiind între Franța și Croația.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.