Sport

Continuare, reducere, înghețare

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 797 vizualizări

Grupul comun de lucru FRF-LPF a stabilit trei variante de rezolvare a crizei competiționale interne în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus *campionatul poate fi reluat normal de la 16 mai, poate fi încheiat într-o formă redusă de la 13 iunie și poate fi înghețat complet *în zilele următoare vor fi consultate și cluburile

FRF și LPF au stabilit, după prima ședință a grupului comun de lucru, ca meciurile din Liga I să fie reluate la 16 mai, dacă starea de urgență va fi ridicată la 16 aprile și echipele vor putea, astfel, începe antrenamentele la acea dată, Din 16 mai și până la finalul lunii iunie se pot disputa cele opt etape rămase din play-off, în timp ce play-out-ul, cu 12 etape încă de jucat, se va încheia în iulie. Semifinalele Cupei României se vor desfășura într-o singuă manșă și nu tur-retur cum era programat.

În cazul în care meciurile nu se pot relua la 16 mai, FRF și LPF au stabilit o variantă de rezervă, 13 iunie, cu partidele din play-off-ul Ligii I într-o singură manșă. În Liga a II-a și Liga a III-a ar urma să se introducă play-off și play-out, tot cu meciuri într-o singură manșă.

Campionatul Ligii I la fotbal, suspendat pe perioada stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat la 16 mai, situație în care antrenamentele echipelor ar urma să înceapă la 16 aprilie, a declarat, ieri,Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN). Această variantă de lucru a fost propusă în cadrul ședinței de ieri a comisiei înființate de Federația Română de Fotbal care discută diferite scenarii de reluare a competițiilor la toate eșaloanele și la care participă oficiali ai FRF, reprezentanți ai LPF și ai sindicatului fotbaliștilor. „S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgență, iar reluarea campionatului Ligii I la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă. În situația asta meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manșă, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns în urma primei ședințe a comisiei de lucru înființată de FRF, dar decizia finală se ia și după discuția cu cluburile”, a afirmat Hulubei.

A doua variantă ar fi ca meciurile din Liga I să se joace într-o singură manșă din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus să se facă play-off și play-out cu opt, respectiv zece echipe și tot cu un singură manșă. Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off și play-out, 8/ 8, o singură manșă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi și să se ia o decizie”, a mai spus președintele sindicatului fotbaliștilor. A treia variantă, cea mai pesimistă, ar fi înghețarea tuturor competițiilor interne, în cazul în care pandemia nu permite reluarea fotbalului nici pe 13 iunie. În acest caz, clasamentele omologate vor fi cele din momentul întreruperii.

Competițiile fotbalistice din România, întrerupte inițial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. Aceasta a fost decretată la 16 martie de președintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.