Sport

Continuă circul la Dinamo

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 531 vizualizări

Cu Mircea Rednic la timonă, echipa “câinilor” a jucat execrabil la Călărași și a încheiat turul sezonului regulat pe loc de baraj * fanii s-au supărat groaznic pe jucători, iar Armando Cooper a cerut rezilierea contractului pentru insulte cu caracter rasist * Rednic a făcut primele transferuri

Nici în ultima etapă a turului sezonului regulat din Liga I nu a reușit Dinamo să treacă de Concordia Chiajna. Cu Mircea Rednic pe bancă, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare nu a reușit să treacă la Chiajna de Concordia, ba – mai mult – jucătorii trebuie să-i mulțumească portarului panamez Jaime Penedo pentru că au obținut un punct prețios în fief-ul lui Dorinel Munteanu. În tot turul, Dinamo a realizat trei victorii, toate pe teren propriu: mai întâi, 2-1 cu FC Voluntari, în prima etapă, apoi, 1-0 cu Viitorul în etapa a IV-a., Următorul succes dinamovist s-a înregistrat pe 25 august, cu modesta FC Hermannstadt, scor 2-1, cu gol marcat în ultimele secunde de Pesic în fața unei formații aflate în inferioritate numerică. Astfel, Dinamo încheie turul pe locul XII, care duce la barajul de menținere în Liga I: Declarația lui Rednic conține o propoziție antologică, dacă ținem cont de ceea ce a însemnat Dinamo: "Trebuie să fim fericiți că n-am luat gol, dar nici n-am dat”. Apoi, “Puriul” a continuat: “O primă repriză bună, nu au fost ocazii, dar nici ei nu au avut. în repriza a doua am văzut cădere fizică și adversarul ne-a dominat la faze fixe, au jucători care au centrat foarte bine și ne-au pus în dificultate. Nu e posbil, nu știu dacă am avut un șut pe poartă”, pentru a încheia sentențios: “În momentul de față nu se poate mai mult". Mircea Rednic vrea să întărească lotul. "Puriul" așteaptă întăriri și se pare că primele încercări au dat roade: portarul Logan Bailly (32 de ani), de la fosta echipă a lui Rednic, FC Mouscron, un alt beglian, fundașul dreapta Sebastien Locigno, de la echipa olandeză Go Ahead Deventer și un fundaș stânga, albanezul cu cetățenie elvețiană, Nasser Aliji, crescut de FC Basel, ultima oară la Virtus Entella (Italia).

FaniiSuporterii dinamoviști însă au fost enervați la culme. La finalul partidei, fanii au blocat autocarul echipei și i-au amenințat pe jucători. ”Jucători de serie B, vă rupem picioarele!”, ”zdrențelor, jucați fotbal! De asta luați bani, zdrențelor. Unde dormiți în seara asta? Ați înnebunit la cap?”, sunt câteva dintre mesajele suporterilor. În urma protestelor, mijlocașul panamez Armando Cooper a cerut rezilierea contractului. Potrivit gsp.ro, Cooper, care a sărit să bată un fan, e atât de supărat pe scandările rasiste ale supoterilor încât a mers la șefi și le-a transmis că nu mai are de gând să continue în tricoul lui Dinamo. Iar în tabăra sa se află și conaționalul Jaime Penedo, cel care îl susține în conflictul de la distanță cu fanii turbulenți. Rednic susține, însă, că mijlocașul central s-a răzgândit între timp: "Era supărat pe incidentul cu fanii, dar s-a răzgândit. Penedo nu se pune problema să ceară rezilierea sau să își dorească să plece. Am nevoie de amândoi, am nevoie de toți jucătorii. Nu pleacă nimeni până în iarnă", a declarat Rednic, pentru Telekom Sport. Același nucleu dur al galeriei l-a insultat pe patronul Ionuț Negoiță, însă Rednic i-a luat apărarea finanțatorului.

Clasament

1. CFR           13        7          5          1          16-9   26 (^5)

2. FCSB         13        7          3          3          27-14 24 (^3)

3. Craiova      13        6          4          3          23-11 22 (^1)

4. Viitorul       13        7          1          5          16-15 22 (^1)

5. Mediaș       13        6          3          4          15-17 21 (0)

6. Astra           13        5          5          3          16-11 20 (-1)

7. Sepsi          13        5          4          4          15-11 19 (^1)

8. Călărași      13        3          7          3          12-13 16 (-2)

9. Botoșani    13        3          6          4          17-17 15 (-3)

10. Chiajna    13        4          3          6          10-19 15 (-4)

11. Iași            13        4          2          7          11-19 14 (-4)

12. Dinamo    13        3          4          6          12-20 13 (-5)

13. FCH         13        3          2          8          11-16 11 (-10)

14. Voluntari  13        1          5          7          14-24 8 (-10)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.