Sport

Construiți în liniște!

Ziarul de Vrancea
15 oct 2018 449 vizualizări

După rezultatele de duminică din Liga Națiunilor, locul I în grupă reprezintă un obiectiv iluzoriu pentru tricolori * Tamaș - o soluție horror în centrul apărării

Reprezentativa statului Muntenegru a învins, duminică seara, în deplasare, naționala Lituaniei, cu scorul de 4-1 (3-0), în etapa a IV-a a grupei C4 din Liga Națiunilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mugosa (’10, ’45 – penalty), Kopitovic (’35) și Zoric (’86), balticii realizând golul de onoare în min. 88, prin Baravykas. Tot duminică, reprezentativa României a remizat, pe Arena Națională, scor 0-0, cu selecționata Serbiei, într-un meci în care "tricolorii" au jucat o repriză în inferioritate numerică și oaspeții au ratat un penalty. După aceste rezultate, România a coborât de pe locul II pe locul al treilea, cu șase puncte. Serbia este pe primul loc, cu opt puncte, Muntenegru a urcat pe poziția secundă, cu șapte puncte, iar Lituania este ultima, fără niciun punct. Șansele ca naționala pregătită de Cosmin Contra să câștige această grupă sunt minime. Tricolorii trebuie să câștige ambele meciuri rămase de disputat, cu Lituania pe teren propriu pe 17 noiembrie și cu Muntenegru în deplasare, pe 20 noiembrie. În același timp, este necesar ca sârbii să piardă una dintre partidele de susținut, ambele pe teren propriu cu Lituania și Muntenegru (sau să remizeze cu ambele). Miza ocupării primul loc este asigurarea unui loc în urna a treia valorică pentru tragerea la sorți în preliminariile Euro 2020. Același deziderat îl pot realiza și două dintre cele patru ocupante ale pozițiilor secunde din grupele eșalonului terț. O altă miză, cu bătaie mai lungă, este promovarea în eșalonul secund pentru ediția următoare, care se va disputa înaintea preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Din ce în ce mai multe voci ale oamenilor de fotbal, susțin ideea că această Ligă a Națiunilor este menită a oferi selecționerilor, într-un cadru (semi)oficial posibilitatea de a edifica loturile de jucători, strategia pe termen mediu și tactica punctuală pentru competițiile importante. Numai că la noi, lucrul acesta nu s-a înțeles prea bine. Selecționerul Cosmin Contra a promovat jucători tineri, dintre care Băluță și Drăguș sunt reale promisiuni, însă în posturi cheie, cum ar fi fundașii centrali, a folosit jucători spre finalul carierei. Iar dacă Săpunaru, la 34 de ani, s-a descurcat onorabil, celălalt stoper, Tamaș, readus după multă vreme, a fost penibil cel puțin în două rânduri. De aceea, indiferent de ceea ce se va întâmpla în situația grupei, Contra ar trebui să meargă pe drumul reconstrucției, renunțând la astfel de variante “horror”. Sau, mai degrabă, să aștepte generația care s-a calificat în proporție de 99,(9) %  la Euro 2019 pentru tineret! (Nic. G)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.