Sport

Constantin Robert Rusu, portarul Naționalei de Juniori U 18 a României, a treia noutate în lotul handbaliștilor de la CSM Focșani 2007

Ziarul de Vrancea
29 iun 2020 1446 vizualizări

CSM Focșani 2007 are a treia noutate în lotul pentru viitoarea ediție de campionat. După Filip Marjanovic, Roman Makrishin, cu echipa Focșaniului a semnat și Constantin Robert Rusu, portar, care vine de la Politehnica Timișoara. Este internațional de tineret, are 20 de ani – este născut la Iași, pe 3 februarie 2000. A început handbalul la LPS Iași de unde a trecut la Centrul Național de Excelență Sighișoara, apoi, la CSS Galați. La 19 ani s-a transferat la Politehnica Timișoara și a jucat, inclusiv, în Cupa EHF. A fost portar al Naționalei de Juniori U 18 a României cu care a evoluat la Campionatul Eurpean din 2018 din Croația și este component al lotului național de tineret. 

După ce a semnat cu CSM Focșani 2007, Robert Rusu a declarat : ”În primul rand vreau să le mulțumesc tuturor pentru posibilitatea de a juca și cunoaște echipa, managerii, conducerea și suporterii. Este o experiență nouă și folositoare. Acum încep o altă experientă, la CSM Focșani, cu dorința de a da tot ce-i mai bun ca sportiv. Vă salut pe toți, inclusiv pe suporteri, și să ne vedem sănătoși și – ca o glumă – fără măști”.

În afara venirii celor trei jucători, poate fi considerată o campanie de transferuri de foarte bună calitate și prelungirea contractelor aflate la final cu opt jucători: Marius Cloșcă, Emilian Marocico, Marius Ragea, Tiberiu Popovici, Didi Hrimiuc, Bogdan Rață, Alexandru Gramatic, Mădălin Țuțu. Unii dintre acești valoroși handbalști au avut oferte importante de la alte gupări din Liga Națională, dar au ales să rămână la Focșani.

Din vechiul lot, Robert Popa va continua la club la grupele de juniori iar Constantin Rusu se va ocupa de pregătirea portarilor de la seniori și juniori. Conducerea clubului i-a propus și lui Silviu Rotaru – care nu va continua ca jucător - să se ocupe de juniori, dar acesta nu a dat până acum un răspuns. A plecat de la echipă Ilija Sladic, interul stânga aflat la final de contract.

Text informații + foto:CSM Focșani 2007 oficial

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.