Sport

Concursul pentru postul de director al CSM Focșani 2007 este foarte aproape să se încheie înainte de a începe

Ziarul de Vrancea
7 ian 2022 2069 vizualizări

Concursul pentru funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 este foarte aproape să se încheie înainte de a începe.

Conform programării anunțate cei trei candidați înscriși la concursul pentru funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 care au trecut la finalul anului trecut proba dosarului ar fi trebuit să se prezinte marți 4 ianuarie 2022 la proba practică.O problemă serioasă a apărut însă chiar la această primă probă a concursului după ce la ea a participat un singur candidat dintre cei trei care au trecut la finalul anului 2021 proba dosarelor.

Reamintim că profesorul Mihai Petruț, directorul Liceului cu Program Sportiv, fost consilier local PSD, actual antrenor al echipei de baschet seniori a clubului, profesorul Nicuță Oprea, fost preşedinte până în vara aceasta al secției de fotbal a clubului și profesorul Viorel Ciobotaru, care a mai deţinut această funcţie între august 2016-iunie 2021 au fost  cei trei candidați admiși în concursul organizat pentru postul de director la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, după ce la finalul anului 2021 au trecut proba dosarului.Marți 4 ianuarie 2022 , singurul candidat prezent, la proba suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul tehnologiei informației a fost Nicuță Oprea, însă acesta a fost declarat respins deoarece a obținut doar 58 de puncte, față de minimum 70 puncte pentru a fi declarat admis.

Conform precizărilor de mai sus candidatul nemulțumit de rezultatul probei practice poate depune contestație până astăzi, miercuri 05 ianuarie 2022 la ora 16:00, adică în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afișării rezultatului.În cazul în care rezultatul obținut nu va fi modificat, după depunerea unei ipotetice contestații depusă astăzi, urmează să fie reluată procedura și să fie organizat un nou concurs pentru postul de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007. 

Actualmente, CSM Focșani 2007 este condus interimar, începând din 16 septembrie 2021, de profesorul/antrenor de atletism Marius Batog. Acesta este cel de-al treilea director interimar al clubului în ultimele șase luni, după demisiile altor doi directori interimari, profesorul/antrenor de judo Stănică Grosu și jurista Carmen Verona Gurguiatu.

Reamintim că postul de director al CSM Focșani 2007 a devenit vacant în luna mai 2021. Atunci, profesorul Viorel Ciubotaru, care deținea funcția din anul 2016 ocupată prin concurs, și-a anunțat public, prin intermediul unui comunicat de presă, demisia din postul de director director al clubului.

Trebuie menționat că această demisie îi fusese solicitată în ședința Consiliului Local Focșani din 10 mai 2021 de către consilierul local PNL Costel Bîrsan. Atunci, Bîrsan declara că a cerut clubului municipal informații cu privire la salariile jucătorilor echipei de handbal. Având în vedere, însă, „netransparența manifestată atunci când i s-a cerut justificarea cheltuielilor efectuate din bugetul public”, Costel Bîrsan a solicitat demisia directorului clubului CSM Focșani 2007, profesorul Viorel Ciubotaru. 

Trebuie menționat că acest concurs este programat să aibă loc în contextul în care CSM Focșani 2007 este zguduit de un scandal imens, după ce în presa locală din Vrancea a apărut, pe 15 decembrie 2021, raportul încheiat de Corpul de Control al Primarului, Cristi Valentin Misăilă, în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Club.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.