Sport

Concursul de șah rapid “Cupa Unirii Principatelor” | Focșani 27.01.2019

Ziarul de Vrancea
30 ian 2019 1974 vizualizări

În perioada 21-27 ianuarie 2019, în orașul Focșani, cu ocazia manifestărilor Unirii Principatelor Române, s-a desfășurat concursul de șah rapid “Cupa Unirii Principatelor”. Întrecerile s-au desfășurat pe trei grupe de joc în funcție de vîrstă dar și de nivelul valoric al jucătorilor.

GRUPA U10

Au participat un număr de 17 jucători de șah, juniori de perspectivă care se antrenează în condițiile oferite de CSM Focșani 2007, aceștia fiind elevi la următoarele instituții de învățământ din Focșani: Liceul pedagogic Spiru Haret, Grădinița nr. 18, Grădinița nr. 4, Grădinița nr. 6, Școala gimnazială Duiliu Zamfirescu, Școala gimnazială Alexandru Vlahuță, Școala gimnazială Ștefan cel Mare, Școala gimnazială nr. 7, Școala gimnazială Ion Basgan. Întrecerile în cadrul acestei grupe de joc s-au desfășurat în sistem turneu la Sala Sporturilor Vrancea în perioada 21-24.01.2019, cele mai bune rezultate le-au obținut următorii jucători:

Clasament general

Clasament juniori U08

Clasament fete

GRUPA U14

Au participat un număr total de 17 jucători de șah dintre care unii sunt jucători de șah juniori legitimați la CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani, ACS Paloda Adjud iar ceilalți sunt juniori de perspectivă din cadrul CSM Focșani 2007 elevi la următoarele școli din Focșani: Liceul Pedagogic Spiru Haret, Școala gimnazială Duiliu Zamfirescu, Școala gimnazială Ștefan cel Mare, Școala gimnazială nr. 7, Școala gimnazială Alexandru Vlahuță.

Întrecerile în cadrul acestei grupe de joc s-au desfășurat la Sala Sporturilor Vrancea în data 26.01.2019 în sistem elvețian pe parcursul a 7 runde, cele mai bune rezultate le-au obținut următorii jucători:

Clasament general

Clasament juniori U12

Clasament juniori U10

Clasament juniori U08

GRUPA OPEN

Au participat un număr total de 39 jucători de șah, seniori și juniori, legitimați la 11 cluburi din Focșani, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea, București, Bacău, Câmpulung Moldovenesc dar și din Republica Moldova.

Întrecerile în cadrul acestei grupe de joc s-au desfășurat la Colegiul Național Unirea din Focșani în data 27.01.2019, în sistem elvețian pe parcursul a 7 runde, rezultatele fiind omologate de către FR Șah și Federația Internațională de Șah.

Au fost premiați următorii jucători care în clasamentul final au obținut cele mai bune rezultate astfel:

Clasament general

Clasament rating FIDE < 1800

Clasament rating FIDE < 1600

Clasament rating FIDE < 1400

Clasament rating FIDE < 1200

Clasament juniori U10

Clasament juniori U08

Întreaga manifestare face parte din calendarul competițiilor de șah din Vrancea prevăzute pentru anul 2019. Organizarea a fost asigurată de către CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani în colaborare cu Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea, care a acordat cupe, medalii și diplome. De remarcat este și deosebitul sprijin acordat   de către CN Unirea Focșani în mod special prin domnul director Cornel Noană și domnul profesor Viorel Paizan care s-a dovedit a fi de un real folos în reușita competiției din punct de vedere organizatoric. În completare putem spune că implicarea CN Unirea este de lăudat deoarece și în trecut șahiștii juniori au simțit un sprijin deosebit acordat de acestă instituție de învățămînt în diverse moduri iar ca o consecință firească mai mulți elevi ai săi au obținut rezultate deosebite la olimpiadele de șah de nivel județean sau național iar cei foarte talentați au ajuns chiar și campioni naționali de juniori.

Arbitrajul a fost asigurat de Mihai Strîmbu, Anton Soare și Sandu Gurguiatu.

Informații oferite de ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului, CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.