Sport

Concurs de șah:Cupa Ziua Eroilor

Dan Chiriac
26 mai 2017 933 vizualizări

În anul 2010 colonelul Viorel Balla, cu sprijinul Garnizoanei Focșani, a inițiat cu ocazia Zilei Eroilor un concurs de șah între cadrele militare de la toate componentele sistemului național de apărare existente în județul nostru. În toți anii care au urmat de atunci acest pasionat al sportului minții a organizat competiția Cupa Ziua Eroilor devenită tradițională, fie chiar în ziua respectivă, fie în zilele premergătoare, ajungând la 23 mai 2017 la a VIII-a ediție. Majoritatea edițiilor s-au desfășurat la Cercul Militar Focșani.

 

În premieră, în acest an, cu sprijinul lui Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu și Anton Soare, pe lângă turneul principal rezervat cadrelor militare desfășurat la Cercul Militar Focșani, s-au mai disputat în zilele premergătoare la Sala Sporturilor Vrancea alte două turnee rezervate șahiștilor aflați la început de carieră dedicate, de asemenea, Zilei Eroilor.

TURNEUL A rezervat cadrelor militare a fost câștigat de colonelul Viorel Balla, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al Județului Vrancea, urmat de subcomisarul Lucian-Vicențiu Marin, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea, plutonierul adjutant șef Laurențiu-Valentin Zăușilă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al Județului Vrancea și comisarul șef Radu Tatar de la Penitenciarul Focșani. S-au mai remarcat caporalul Florin Crîngu de la U. M. 01457 Focșani și Nicolae Dediu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al Județului Vrancea.

TURNEUL B rezervat copiilor legitimați născuți după 1 ianuarie 2009 a fost câștigat de David-Mihai Andrei și Luca Coroiu la egalitate cu 6 puncte din 7 posibile. Pe locurile 3-4, de asemenea, la egalitate de puncte s-au clasat David-Adrian Eșanu și Andrei-Dănuț Neagu. Cele mai bune fete au fost Elena Lupu și Alicia Popa. S-au mai remarcat Vlad Samoilă și copilul de grădiniță Andrei Nicolau.

TURNEUL C, cu 12 participanți, rezervat copiilor nelegitimați a fost câștigat detașat de Robert Banu cu 10,5 puncte din 11 posibile. Pe locurile 2-4 la băieți, la egalitate, cu câte 5,5 puncte s-au clasat Eduard Grosu, Lucian-Valentin Chirilă și Filip Toia, mezinul competiției care a împlinit de curând 5 ani. Pe locul 5 s-a clasat Rareș-Gabriel Nechita. De menționat că locul lui Rareș era mai sus dar el, începând mai târziu competiția, s-a confruntat numai cu 8 dintre șahiștii nelegitimați. Primele trei fete au terminat la distanță foarte mică între ele, Maria Sima cu 7 puncte, Ana-Maria Apostu cu 6,5 puncte și Antonia Spiridonescu cu 6 puncte. Ele au fost urmate, în clasamentul fetelor, de Andreea Marin cu 3 puncte. S-au mai remarcat Dominic Vlad și Mihnea Temătoru. Chiar dacă la acest concurs nu a obținut niciun punct, Alexandru Potlog, fratele mai mic al consacratului Sebastian-Mihail Potlog, pare a fi hotărât să ajungă la performanțele fratelui.

Organizatorii își doresc pentru anul următor o prezență mai bună a cadrelor militare și desfășurarea în comun a tuturor turneelor la Cercul Militar Focșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.