Sport

Concurs de șah la Mărășești „Ing. Toader Drăgan", organizat de Asociaţia „Voluntariat Pentru Viață”

Daniel Drăgan
7 iul 2022 2086 vizualizări
Șah în Comunitate
Șahul este o intervenție educațională puternică, de aceea nu trebuie să se desfășoare doar în parcuri și să fie privit ca un "sport" pentru vârsta a treia. 
Prin organizarea concursului de șah în memoria  " Ing. Toader Drăgan" Asociaţia Voluntariat Pentru Viață și-a propus să pună șahul la dispoziția tuturor, indiferent de vârsta și circumstanțele lor și să colaborăm cu toți membrii comunității din Mărășești pentru a ne asigura că toată lumea poate beneficia de pe urma jocului, oferind o locație accesibilă indiferent de vremea de afară, seturi de șah la dispoziția jucătorilor, instruire și acces în cadrul Centrului Social Multifuncțional.

Șahul este o potrivire ideală pentru a aduce laolaltă copiii,  tinerii și adulții din comunitate.

Există un interes din ce în ce mai mare pentru beneficiile șahului pentru cetățenii în vârstă, deoarece acesta poate fi folosit nu doar pentru a menține active abilitățile cognitive, ci și pentru a aborda problema socială în creștere a singurătății.

Fiind un joc care recompensează prevederea consecințelor acțiunilor cuiva, există un mare potențial pentru desfășurarea jocului de șah în școli.

Totodată, copiii care nu frecventează un club de șah pot beneficia de activități  de petrecere a timpului liber în Centrul Social Multifuncțional Mărășești. 

Pasionații de șah din Mărășești sunt invitați în data de 7 august 2022 la Ediția I a concursului de șah organizat de dl. Drăgan Daniel în memoria tatălui său, mare om și iubitor de șah, cel care l-a învățat tainele jocului  încă de la vârsta de 5 ani și  i-a cultivat pasiunea pentru sportul minții. 

La turneul de șah sunt așteptați toți jucătorii amatori din orașul Mărășești, indiferent de vârstă. Concursul se va desfășura începând cu ora 09:00 la Centrul Social Multifuncțional din Mărășești, strada Ec. Teodoriu nr.8.

Premiile, în valoare totală de 2500 de lei, sunt oferite de organizator.

Cei interesați sunt așteptați să se înscrie la numărul de telefon: 0770770220.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.