Sport

Combaterea discriminării în fotbal, campanie derulată în județul Vrancea

Dan Chiriac
11 oct 2017 710 vizualizări

u inițiatorul își propune să organizeze o caravană, prin utilizarea unei remorci de tip prezentare, în 3 județe (Buzău, Galați, Vrancea) și București, ocazie cu care cetățenii comunităților vor avea acces la workshop-uri pe teme ce țin de discriminare

Casa Fotbalului a găzduit evenimentul de lansare „Săptămânile Acțiunilor - Oamenii fotbalului”, realizat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Federația Română de Fotbal (FRF) și Rețeaua Fare. Evenimentul a avut la bază două componente - o dezbatere despre discriminarea în fotbal, urmată de meciurile de fotbal de la Arena Națională.Proiectul organizat de Asociația Semper Musica sub umbrela Rețelei Fare își propune să organizeze o caravană, prin utilizarea unei remorci de tip prezentare, în 3 județe (Buzău, Galați, Vrancea) și București, ocazie cu care cetățenii comunităților vor avea acces la workshop-uri pe teme ce țin de discriminare, livrate chiar de reprezentanții celor mai discriminate grupuri din România, o expoziție internațională de fotografie legată de modul în care fotbalul unește oamenii și meciuri de fotbal împotriva discriminării din fotbal și nu numai. „Săptămânile Acțiunilor-Oamenii fotbalului” este o mișcare internațională care se desfășoară în aceeași perioadă în numeroase țări de la nivel european. Anul acesta, mișcarea internațională va avea loc în perioada 05-19 octombrie 2017. Printre invitații prezenți la această lansare s-au aflat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, Nana Falemi, secretarul de stat Dr. Cristian Jura și subsecretarul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Cristina Andronic. Proiectul vine în contextul în care, în România, în 2015, conform Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, percepția dominantă cu privire la grupurile discriminate face referire, în primul rând, la persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA (65%), persoanele dependente de droguri (57%) și persoanele cu dizabilități fizice și psihice (55-56%). Peste jumătate dintre respondenții studiului CNCD au indicat aceste categorii ca fiind discriminate mult și foarte mult în România. (D.C.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.