Sport

Ciocan se bate cu Povetkin

Ziarul de Vrancea
14 dec 2017 714 vizualizări

Pugilistul Cristian Ciocan a trecut, ieri, cântarul oficial dinaintea meciului cu boxerul rus Alexander Povetkin, contând pentru centurile WBO International și WBA International la categoria grea

Confruntarea dintre cei doi va avea loc vineri, la Ekaterinburg. Potrivit ecboxpromotion, Cristian Ciocan a cântărit 116,3 kilograme, iar Povetkin 101 kilograme. Cristian Ciocan, în vârstă de 30 de ani, are în palmares 22 de victorii și trei înfrângeri. Românul este deținătorul centurii WBO European la categoria grea. Alexander Povetkin, 38 de ani, a obținut 32 de victorii și a înregistrat o înfrângere de-a lungul carierei. El își va apăra în fața lui Ciocan centura WBO International.

Norvegia a zburdat cu rusoaicele

Echipa națională a Norvegiei, deținătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, după ce a învins, miercuri, la Magdeburg, cu scorul de 34-17, campioana olimpică Rusia. Norvegianca Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare a întâlnirii, cu nouă goluri. În penultimul act al competiției, Norvegia va întâlni Olanda, vineri, în reeditarea finalei din 2015, când echipa scandinavă s-a impus cu scorul de 31-23. În cealaltă semifinală se vor înfrunta, în aceeași zi, Suedia și Franța. Finalele  pentru medalii, se vor desfășura, duminică, la Hamburg.

Miriuță îl vrea înapoi pe Popa

Antrenorul formației Dinamo, Vasile Miriuță, a dezvăluit, ieri, că a fost impresionat de evoluțiile lui Daniel Popa la FC Botoșani, club la care atacantul este împrumutat până la finalul sezonului, și că vrea să îl readucă la echipă în această iarnă. Tehnicianul în vârstă de 49 de ani spune că și-l dorește pe Daniel Popa chiar și dacă Adam Nemec rămâne la echipă. Conform înțelegerii, Dinamo ar trebui să achite o clauză pentru ca jucătorul să revină la club înainte de expirarea împrumutului.  În vârstă de 23 de ani, Daniel Popa a jucat în 20 de meciuri pentru FC Botoșani, în acest sezon, și a reușit să dea un gol și trei pase decisive.

Sepsi a luat un fundaș croat

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat că l-a transferat pe fundașul croat Jure Obsivac, care a jucat ultima oară în prima ligă din Kazahstan, la FK Atîrau. În vârstă de 27 de ani, Obsivac poate să evolueze atât pe postul de fundaș central, cât și ca mijlocaș defensiv. Legitimat la începutul anului 2017, el a jucat în 28 de meciuri pentru FK Atyrau și a reușit să înscrie cinci goluri. Jure Obsivac și-a început cariera la Hajduk Split și a mai jucat la Kastel Gomlica, NK Dugopolje, NK Istra și RNK Split. Cota de piață a jucătorului croat este de 600.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Guardiola face istorie

Manchester City a învins Swansea, miercuri seară, 4-0, în etapa a XVII-a din Premier League și, cu 15 victorii consecutive, a stabilit un nou record în istoria campionatului englez. Mai mult, Pep Guardiola este, în acest moment, managerul cu cel mai lung șir de succese în Bundesliga, La Liga și Premier League. La trei zile după victoria din derby-ul orașului Manchester (2-1), "cetățenii" au mers pe Liberty Stadium, unde Swansea nu a fost nici pe departe un adversar pe măsură. David Silva (‘27 și ‘52), Kevin de Bruyne (‘34) și Sergio Agüero (‘85) au marcat golurile unei victorii lejere, care l-a dus pe Guardiola direct în istorie: Succesul cu Swansea a fost al 15-lea consecutiv în Premier League, suficient pentru a depăși recordul de victorii succesive stabilit de Arsenalul lui Arsène Wenger, între februarie și august 2002.

 

Trofeu pentru Independiente

Echipa argentiniană Independiente a câștigat, ieri, Copa Sudamericana, echivalentul Ligii Europa, după ce a remizat, scor 1-1, în meciul retur disputat, în deplasare, cu brazilienii de la Flamengo. în partida tur, Independiente s-a impus cu 2-1. Paqueta ('30) a deschis scorul pentru gazde, dar oaspeții au egalat dintr-un penalty decis de tehnologia video și transformat de Barco ('40). Flamengo nu l-a avut la dispoziție pe atacantul peruan Paolo Guerrero, suspendat de FIFA pentur consum de cocaină. Independiente câștigă pentru a doua oară acest trofeu, pe care l-a mai obținut în 2010.

Reina, în locul lui Donnarumma

AC Milan l-a găsit pe înlocuitorul lui Gianluigi Donnarumma, în eventualitatea în care Mino Raiola își va duce planul la bun sfârșit și-l va duce pe portarul de 18 ani la PSG, în vara anului viitor. La o zi după ce fanii și-au vărsat furia pe Donnarumma, iar tânărul portar  a cedat presiunii tifosilor, presa italiană anunță că șefii de la  AC Milan iau în considerare aducerea lui Pepe Reina pe San Siro, din vara anului 2018. Potrivit tuttomercatoweb.com, Milan e gata să pună pe masă un salariu de 3,5 milioane de euro pentru goalkeeper-ul lui Napoli. Ajuns la 35 de ani, omul care a apărat, de-a lungul carierei, poarta lui Liverpool și Bayern München a intrat în ultimele șase luni de contract cu Napoli, iar începând cu această iarnă poate semna cu orice echipă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.