Sport

Cine va fi noul preşedinte al FRF?Cum vor vota reprezentanții județului Vrancea

Dan Chiriac
16 apr 2018 1605 vizualizări

Miercuri au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte la Federaţia Română de Fotbal. Vrancea va fi reprezentată la scrutin de trei reprezentanţi ai structurilor sportive din judeţ afiliate la FRF. Preşedintele CSM Focşani 2007, Viorel Ciubotaru, directorul LPS Focşani, Petruţ Mihai şi preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, sunt cei care vor da voturile Vrancei pentru noul preşedinte al FRF. Dacă opţiunile celor de la CSM 2007 şi LPS sunt încă incerte, preşedintele AJF Vrancea a anunţat deja că va oferi votul său lui Ionuţ Lupescu, cel care este susţinut de foştii jucători din Generaţia de Aur, dar şi de majoritatea oamenilor de sport din România.

Principalul adversar a lui Ionuţ Lupescu este actualul preşedinte, Răzvan Burleanu. Născut în Focşani, Burleanu conduce federaţia din 2014. Specialiştii merg pe o luptă în doi pentru funcţia de preşedinte. Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan sunt consideraţi outsideri în această luptă.

În continuare vă prezentăm interviul acordat de Dan Dumitru pentru estmediapress.net

1. Cu cine veți vota la alegerile din 18 aprilie?

Dan Dumitru: Este de notorietate că voi merge pe mâna lui Ionuț Lupescu.

2. De ce Ionuț Lupescu și nu Răzvan Burleanu?                                         

D.D.: În primul rând pentru că acesta este feedback-ul primit de la membrii afiliați ai AJF Vrancea. Apoi pentru că îl cunosc bine din perioada în care a fost director general al FRF, știu cum am colaborat, știu de ce este capabil, știu că are calitățile organizatorice pe care trebuie să le aibă un președinte. În perioada în care a activat, se vorbea de familia fotbalului românesc, asta pentru că eram, într-adevăr, o familie. Acum tronează dezbinarea, intriga și ura între membrii afiliați, pentru că actuala conducere nu a știut să fie echidistantă, i-a favorizat pe unii, i-a dezavantajat pe alții. Atmosfera este una de război în ultimii ani.

3. Care este opinia colegilor din țară?                                                       

D.D.: Majoritatea colegilor mei gândesc la fel ca mine, dar e normal ca cei care au avut clauza națiunii celei mai favorizate să nu fie de acord cu noi. Câteodată, un șef slab, pe care-l poți manipula, convine de minune .

4. Ce așteptări aveți de la viitorul președinte al FRF?                                 

D.D.: În primul rând să readucă unitatea de care ne bucuram înainte, să fim din nou o familie, pentru că numai așa putem reuși să ducem fotbalul românesc acolo unde-i este locul.

5. Credeți că va fi o luptă strânsă?                                                           

D.D.: Nu cred. Știu cum va fi bătălia în ziua alegerilor. Am mania statisticilor. Am ținut o astfel de statistică. Lupescu nu va obține sub 130 de voturi, Burleanu va lua puțin peste 100. Va fi o luptă grea, pe care Lupescu o va câștiga în final. Nu are cum să se repete istoria din 2014. Ionuț Lupescu va câștiga pentru că asta dorește toată România și aici mă refer la suporteri, la foștii mari fotbaliști, la oameni de afaceri posibili investitori sau la oameni politici care au realizat ce greșeală au făcut în urmă cu patru ani. Fotbalul se joacă pentru suporteri, se face cu sprijinul mediului de afaceri și politic și sper ca oamenii de fotbal să realizeze că trebuie să respectăm dorința lor. Nu mai putem continua în stilul ăsta. Avem nevoie de o schimbare, pentru noi toți. Din punctul meu de vedere, schimbarea în bine vine cu Ionuț Lupescu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.