Sport

Cine va fi jucătoarea anului?

Ziarul de Vrancea
12 oct 2017 580 vizualizări

Simona Halep a fost nominalizată pentru acest titlu onorant, la care mai aspiră și alte cinci jucătoare

Simona Halep a fost nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea anului, alături, de alte cinci sportive, Garbiñe Muguruza, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Venus Williams. În acest an este foarte greu de acordat acest titlu, spre deosebire de 2016, când germana Angelique Kerber a câștigat două turnee de Grand Slam, încununându-și supremația cu finala WTA (numită, la noi, Turneul Campioanelor). Simona Halep a câștigat în acest an turneul de la Madrid și a mai disputat alte patru finale, la Roma, Roland Garros, Cincinnati și Beijing. Spaniola Garbiñe Muguruza, locul 2 WTA, a câștigat turneul de la Wimbledon și pe cel de la Cincinnati și a ocupat locul 1 WTA, iar letona Ostapenko, locul 7 WTA, s-a impus la Paris și la Seul. Sportiva cehă  Karolina Pliskova, locul 3 WTA, a câștigat la Brisbane, Doha și Eastbourne și a ocupat și ea mai multe săptămâni locul 1 WTA. Ucraineanca Svitolina, locul 4 WTA, a cucerit în 2017 cinci din cele nouă trofee din palmaresul ei, Taipei City, Dubai, Istanbul, Roma și Toronto. Americanca Venus Williams, locul 5 WTA, a fost finalistă la Wimbledon și la Australian Open. Jucătoarea anului va fi stabilită pe baza votului jurnaliștilor, care își pot exprima alegerea lor până luni, deci turneul final de la Singapore nu intră în aceste calcule. În condiții normale, victoria de la Singapore ar înclina balanța, în condițiile în care fiecare turneu de Grand Slam a avut o altă câștigătoare. Două dintre acestea, Serena Williams la Australian Open și Sloane Stephens (US Open) nici nu au fost nominalizate. Iată și nominalizările la alte categorii:

* Echipa de dublu a anului: Chan Yung Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveția), Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia).

* Jucătoarea cu cel mai mare progres în acest an: Caroline Garcia, Kristina Mladenovic (ambele Franța), Jelena Ostapenko (Letonia), Elina Svitolina (Ucraina), Coco Vandeweghe (SUA)

Nou-venita anului: Catherine Bellis (SUA), Beatriz Haddad (Brazilia), Elise Mertens (Belgia), Marketa Vondrousova (Cehia)

Revenirea anului: Ashleigh Barty (Australia), Madison Keys, Sloane Stephens  (SUA), Petra Kvitova (Cehia). Voturile presei pentru aceste anchete se vor încheia pe 16 octombrie, precizează WTA, iar câștigătoarele vor fi anunțate  la Singapore.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.