Sport

Cine ești dumneata, Miss Bibi?

Ziarul de Vrancea
14 mar 2019 775 vizualizări

Lansată ca și Denis Shapovalov, un alt talent al tenisului canadian la un centru național finanțat de la buget, Bianca Andreescu a pulverizat-o pe celebra Garbiñe Muguruza și s-a calificat în semifinale la Indian Wells

Sportiva canadiană de origine română Bianca Vanessa Andreescu (60 WTA) s-a calificat în semifinale la Indian Wells, după ce a trecut de spaniola Garbiñe Muguruza, locul 20 mondial și fost număr 1 WTA, în doar 52 de minute. Bianca Andreescu s-a impus cu scorul de 6-0, 6-1.

Aceasta a fost cea mai impresionantă victorie din scurta carieră a tinerei de 18 ani. Garbiñe Muguruza (25 de ani, 20 WTA) a fost lider mondial și deținătoare a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros în 2016 și Wimbledon 2017. Jucătoarea de origine română s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de categorie Premier Mandatory, asigurându-și pătrunderea în Top 40 WTA. Andreescu a depășit-o pe Muguruza cu 16 lovituri câștigătoare, față de 6 ale ibericei, canadianca încheind partida pe plus, având doar 12 greșeli neforțate. De partea cealaltă, Muguruza a avut mai multe greșeli neforțate (26) decât puncte câștigate în partidă (24). “E incredibil ce am realizat în ultimele câteva luni, sunt foarte recunoscătoare. Cred că azi am jucat cel mai bun tenis al meu, a fost, poate, cel mai bun meci din cariera mea și o zi superbă. Am trecut prin multe în trecut, prin accidentări și tot felul de lucruri, iar acum sunt recunoscătoare că a venit rodul muncii și al sacrificiilor făcute. Am fost concentrată de la început, nu aveam nimic de pierdut și am crezut în mine. Orice e posibil, am spus asta de multe ori, dar cred că e adevărat. Vă mulțumesc tuturor care ați venit și m-ați împins de la spate, sprijinul vostru contează enorm”, a spus Bianca Andreescu la interviul de pe teren.

Bianca Andreescu este doar a treia jucătoare din istoria turneului de la Indian Wells care ajunge în semifinale după ce a avut nevoie de invitație pentru a pătrunde pe tabloul principal. “Bibi” s-a alăturat, astfel, unui club extrem de select, deschis de Martina Hingis în 2006 și completat de Serena Williams, în 2015.De partea cealaltă, Garbiñe Muguruza o va ține minte mult timp pe adolescenta în vârstă de 18 ani: spaniola nu mai pierduse un set la zero de pe 24 martie 2017, în fața americancei Christina McHale, tot pe tărâm american, dar la Miami. În total, doar trei jucătoare i-au câștigat un set cu 6-0 jucătoarei cu origini venezuelene (Flavia Pennetta - 2014, Turneul Campioanelor, Christina McHale și Bianca Andreescu).

Evoluțiile tinerei jucătoare sunt în atenția presei internaționale. “Furtuna Bianca Andreescu doboară totul în cale”, scrie AFP după victoria ei contra Garbinei Muguruza.  “La 18 ani, revelația începutului de sezon, născută în Canada din părinți români, va disputa vineri meciul cel mai important din tânăra sa carieră, împotriva ucrainencei Elina Svitolina, locul VI  mondial”, notează AFP. “Ar fi nevoie însă de mai mult pentru a o tulbura”, adaugă agenția.

Clasată pe locul 152 mondial la începutul anului, jucătoarea din provincia Ontario, suporter pătimaș al echipei Toronto Raptors din NBA, a sosit la Indian Wells după o finală la Auckland în ianuarie și o semifinală la Acapulco luna trecută, fiind pe locul 60 în clasamentul WTA, iar acum este pe poziția a 37-a în clasamentul mondial. De la 15 la 17 ani, Andreescu a lucrat cu franțuzoaica Nathalie Tauziat, fost număr 3 mondial și finalistă la Wimbledon. “Am învățat mult de la ea, fiindcă este o fostă jucătoare care știe cum să se comporte în timpul meciurilor, cum să abordeze turneele. Mi-a permis să încep foarte bine cariera mea de profesionistă, îi datorez foarte mult”, a subliniat Andreescu.  AFP remarcă rezultatele foarte bune ale unor tineri jucători canadieni, Bianca Andreescu, Denis Shapovalov (19 ani) și Felix Auger-Aliassime (18 ani), și se întreabă dacă “țara frunzei de arțar” a devenit una din forțele tenisului mondial. Toți trei au trecut prin Centrul Național de la Montreal, înființat de Federația canadiană în 2007 și finanțat de la bugetul național.

 Bianca Andreescu va întâlni astăzi, după  ora 21:00 în prima semifinală a turneului, pe ucraineanca Elina Svitolina (6 WTA, 24 de ani), care a învins-o după două ore și 11 minute de joc.

Pe cealaltă parte a tabloului, Angelique Kerber a depășit-o cu6-1, 4-6, 6-4 pe jucătoarea din Belarus, Arîna Sabalenka, și joacă în sferturi cu Venus Williams. Învingătoarea acestei dispute se va confrunta cu Karolina Pliskova sau Belinda Bencic în semifinale.

În turneul masculin, polonezul Hubert Hurkacz (67 ATP) a mai făcut o victimă, după japonezul Kei Nishikori. El a trecut și de speranța canadiană, Denis Shapovalov (25), scor 7-6, 2-6, 6-3 și urmează să se lupte cu marele Federer!

Rezultate din optimi: Rafael Nadal (Spania) – Filip Krajinovic (Serbia) 6-3, 6-4; Miomir Kecmanovic (Serbia) – Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-4 ab; Milos Raonic (Canada) – Jan-Lennard Struff (Germania) 6-4, 6-3; Roger Federer (Elveția) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 6-1, 6-4; Karen Hacianov (Rusia) – John Isner (SUA) 6-4, 7-6; Dominic Thiem (Austria) – Ivo Karlovic (Croația) 6-4, 6-3; Gaël Monfils (Franța) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-0, 6-2. Programul sferturilor: Monfils – Thiem, Raonic – Kecmanovic, Hurkacz –Federer, Hacianov – Nadal.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.