Sport

Cinci ași și cu Halep șase

Ziarul de Vrancea
27 ian 2020 836 vizualizări

Simona s-a calificat în semifinale la Australian Open, învingând-o cu 6-1, 6-1 în 53 de minute pe estona Anett Kontaveit *ea a excelat mai mult ca niciodată la primul serviciu și a reușit 11 game-uri consecutive *astăzi, Simona o întâlnește pe vechea ei rivală, spaniola Garbiñe Muguruza * Dominic Thiem i-a stricat fiesta lui Nadal și va juca în semifinală cu Alexander Zverev

Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Anett Kntaveit din Estonia (31 WTA) calificându-se pentru a doua oară în semifinalele Australian Open. Cu un serviciu foarte bun, cu același joc inteligent etalat în tot turneul până în prezent, jucătoarea română a defilat în fața sportivei estone, reușind să ajungă în penultimul act la Melbourne fără set pierdut și fără prea mult consum fizic. Kontaveit s-a aruncat în ofensivă de la prima minge, dar a făcut-o dezordonat, fără o tactică foarte clară de atac, doar să puncteze repede. Astfel, au rezultat și puncte, dar mai multe erori neforțate. La fel ca în meciul cu Mertens, Halep a acceptat defensiva și a absorbit presiunea venită de dincolo de fileu. Românca a căutat să lungească punctele, să o atragă pe jucătoarea estonă în capcana jocului care presupune efort, cu schimburi lungi de mingi. Din când în când, fostul lider WTA a ieșit din tranșee, iar contraatacul ei a fost devastator. Ușor, ușor,Simona s-a transformat ea în agresor, iar ofensiva arătată de Anett Kontaveit la început, așa cum a fost ea, s-a stins. Simona Halep nu și-a slăbit nivelul de concentrare pe parcursul întregului meci, nu a lăsat nimic la voia întâmplării și s-a impus fără probleme. Partida a fost fără istoric. Un game a câștigat Kontaveit în primul set, cel de început, pe propriul serviciu. A urmat o serie excepțională a Simonei Halep, de 11 jocuri consecutive. În setul al doilea, Anett a mai reușit un game alb la 0-5, apoi a cedat și setul secund cu 1-6, după 53 de minute de la start. Simona Halep a servit cinci ași (rarisim la ea) și a făcut o dublă greșeală. A avut un procentaj excelent la primul serviciu (78%) și a avut trei veniri la fileu toate câștigătoare. Raportul loviturilor direct câștigătoare a fost 15-12 pentru Kontaveit, care a avut și mai multe erori neforțate (15-10). După meci, Simona a precizat că rebuie să joace în meciul cu Anett Kontaveit: „M-am simțit bine, azi, pe teren, am simțit jocul, am știut cum să joc împotriva ei, am fost concentrată la fiecare punct jucat. Am lucrat un pic mai mult la partea fizică, este prima dată în viața mea când m-am pregătit departe de casă și m-am concentrat în fiecare zi la ceea ce am de făcut, fără pauză. A însemnat mult pentru mine, anul acesta am început foarte bine și mă simt mult mai puternică decât înainte”, a menționat fostul lider WTA. Anett Kontaveit a spus: “Simona a jucat un meci incredibil. Eu am încercat să fac totul, dar a fost atât de puternică astăzi. Nu am putut găsi arma, am încercat să fiu agresivă, dar nu am reușit să-i fac față. Știam că este o jucătoare foarte bună și mă așteptam să fie greu. Știam că este incredibil de rapidă, dar am fost un pic surprinsă de cât de agresiv a jucat și ea, făcându-mă să mă mișc mult.”, a spus Kontaveit.

Adversara Simonei în semifinală este spaniola Garbiñe Muguruza (32 WTA), care a învins-o, cu scorul de 7-5, 6-3, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 WTA). Muguruza s-a impus după un meci care a durat o oră și 33 de minute. Jucătoarea spaniolă născută în Venezuela, în vârstă de 26 de ani, câștigătoare la Roland Garros, în 2016, și la Wimbledon, în 2017, este pentru prima dată în semifinale la Melbourne. Până în prezent, Halep și Muguruza s-au întâlnit de cinci ori, iar spaniola conduce cu 3-2, toate victoriile acesteia fiind pe hard, în timp ce succesele româncei, pe zgură. Halep s-a impus în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3, și în semifinale la Roland Garros, în 2018, scor 6-1, 6-4, aceasta fiind ultima lor întâlnire. Muguruza a câștigat meciul din finala turneului de la Cincinnati, din 2017, scor cu 6-1, 6-0, în Cupa Federației, în 2015, la Galați, scor 6-4, 6-3 și în 2014, la Wuhan, în turul I, scor 2-6, 6-2, 6-3. Comentariul ibericei a fost scurt referitor la semifinală: “Este o jucătoare foarte puternică, a avut un joc consistent în ultimii ani. Va fi un meci dificil. Așa este indiferent când joci cu top 5. Este o semifinală, bineînțeles că mă aștept ca ea să joace la cel mai bun nivel al său”, a spus Muguruza.

În turneul masculin, s-a stabilit și cea de-a doua semifinală. Germanul Alexander Zverev (7 ATP) a trecut de elvețianul Stanislas Wawrinka (15 ATP), scor 1-6, 6-3, 6-4, 6-2, în două ore și 19 minute. „Sascha” va juca pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. În 2018 și 2019, el a ajuns până în sferturi la Roland Garros. În semifinală, Zverev îl va întâlni pe austriacul Dominic Thiem (5 ATP) care a realizat surpriza zilei, eliminându-l pe liderul mondial, Rafael Nadal. Thiem s-a impus cu scorul de 7-6, 7-6, 4-6, 7-6, în patru ore și zece minute. Deși nu a câștigat nici un tiebreak din cele două jucate în turneu până acum, Thiem a dominat cu autoritate toate cele trei jucate cu Nadal.

Astăzi, Simona Halep joacă partida cu Garbiñe Muguruza, care va fi a treia de pe arena principală Rod Laver, după o semifinală de dublu masculin, Ivan Dodig/Filip Polasek (Croația/Slovacia)– Max Purcell/Luke Saville (Australia) și prima semifinală feminină, Ashleigh Barty (Australia) – Sofia Kenin (SUA). Partida Halep – Muguruza va începe cel mai devreme la ora 6:30.

În fine, un rezultat foarte bun din proba de dublu a juniorilor: perechea Nicholas Ionel/Leandro Riedi (România/Elveția) s-a calificat în semifinale, după ce a trecut de cuplul italian Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri, scor 6-4, 6-2, în 59 de minute. În semifinale, cei doi vor întâlni, astăzi, perechea elvețiană Jerome Kym/Dominic Stricker

La dublu junioare, perechea Fatima Keita/Shavit Kimchi (România/Israel) a pierdut în sferturi în fața echipei Ziva Falkner/Matilda Mutavdzic (Slovenia/Marea Britanie), scor 3-6, 1-6, într-o oră și două minute.

Semifinale la dublu feminin:Hsieh Su Wei / Barbora Strycova (Taiwan / Cehia) - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia) 6-2, 6-3; Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța) – Hao Ching &Latisha Chan (Taiwan) 7-5, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.