Sport

Cifrele sunt de partea noastră

Ziarul de Vrancea
17 apr 2019 564 vizualizări

Două zile până la marea semifinală Fed Cup dintre Franța și România * franțuzoaicele au în total 17 titluri WTA la simplu, cu unul mai puțin decât Simona Halep

Franța – România în semifinalele Fed Cup este evenimentul primordial al sfârșitului de săptămână pentru sportul românesc. Halep & Co sunt în fața unei performanțe imense, după bătălia care ea loc sâmbătă și duminică, la Rouen.

Din puncte de vedere al cifrelor, echipa condusă de căpitanul Florin Segărceanu poate compensa handicapul de a juca în deplasare. Tricolorele au mai multe titluri în WTA, au câștigat singura întâlnire directă și au și mai multe jocuri disputate în Fed Cup. Franța a reținut pentru acest eveniment următoarele jucătoare: AlizéCornet (55 WTA simplu / 2 dublu), Fiona Ferro (82 / 700), Caroline Garcia (21 / 887), Kristina Mladenovic (66 / 3), Pauline Parmentier (53 / 560). AlizéCornet este cea mai veche componentă a lotului, debutând pentru echipa Franței în urmă cu 11 ani. Intrată în lot acum patru ani, Mladenovic are totuși mai multe meciuri disputate în Fed Cup – 29. Cele cinci componente ale lotului francez au o medie de 18.6 meciuri disputate și 10.6 selecții în Fed Cup.De-a lungul istoriei, Franța a câștigat Fed Cup în două rânduri, dar niciodată cu vreuna din jucătoarele actuale..

România a ajuns la Rouen cu Irina Begu (83 /35), Mihaela Buzărnescu (30 / 29), Simona Halep (2 /417), Monica Niculescu (132 /46) și Raluca Olaru (34 la dublu). Monica Niculescu are deja 15 ani în echipa de Fed Cup, după ce prima convocare a venit în 2004. Cele cinci tricolore au o medie de meciuri disputate în această competiție mai bună decât advesarele – 25.8 meciuri. Implicit, și numărul de selecții este mai mare – 18.6. România nu a câștigat niciodată Fed Cup.

Din puncte de vedere al performanțelor de vârf în circuitul WTA, Simona Halep are titlul de Grand Slam la Roland Garros (simplu), în timp ce Kristina Mladenovic are patru titluri de Grand Slam, dar la dublu. Jucătoarele țării gazde au în total 17 titluri la simplu (plus alte 15 finale), adică sub ce a adunat Simona Halep de una singură (18 titluri – 16 finale). În total, tricolorele dețin 26 de titluri la simplu și 30 la dublu. La dublu, gazdele au 30 de titluri, dar 21 îi aparțin Kristinei Mladenovic. Fetele lui Julien Benneteau au jucat alte 30 de finale în WTA. În tabăra României, toate cele cinci fete au câștigat cel puțin un titlu. În total, tricolorele au 29 de trofee și alte 36 de finale. România și Franța s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed Cup. Reprezentativa țării noastre a câștigat bătălia din 1976, de la Philadelphia, cu 3-0. Punctele au fost aduse de Florența Mihai și Virginia Ruzici, care au alcătuit și echipa de dublu.

Partida se va juca indoor, pe zgură, într-o arenă cu o capacitate de 4.976 de locuri. Asăzi, de ora 13:30, va avea loc tragerea la sorți a ordinii jocurilor din prima zi, urmată apoi de o conferință de presă

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.