Sport

Cică meciul ultimei șanse!

Ziarul de Vrancea
9 iun 2017 804 vizualizări

Astăzi, de la ora 20:45, are loc la Varșovia partida Polonia – România din preliminariile europene ale Cupei Mondiale, grupa E, transmisă în direct de TVR 1

Al șaselea meci al tricolorilor sub bagheta germanului Christoph Daum are loc în această seară pe stadionul "Narodowy" din capitala Poloniei, care poate aduna 55.000 de spectatori în tribune. Și cum toate biletele au fost vândute, este clar că această cifră va fi acoperită. După ce polonezii ne-au învins la un scor de forfait în meciul din toamnă disputat pe “Arena Națională”, Lewandowski și ai săi sunt favoriți cerți. Tricolorii ar mai putea spera la o calificare de pe poziția secundă plus baraj doar în cazul unui parcurs perfect în ultima fază, ceea ce înseamnă și victorie la Varșovia. Mai ales că, în conformitate cu clasamentele parțiale ale locurilor secunde, reprezentanta grupei noastre (acum, Muntenegru) ocupă ultimul loc, adică singurul care răpește șansa barajului.

Palmaresul meciurilor România – Polonia este încă net favorabil tricolorilor. Din 34 de întâlniri, România a câștigat 14, a pierdut cinci, înregistrându-se 15 remize (golaveraj 54-50). Un bilanț atât de net favorabil se justifică greu chiar și din punct de vedere istoric. Polonezii au avut multă vreme “un complex românesc”, precum România a avut complexul maghiar. O altă curiozitate este aceea că, într-un palmares atât de bogat, meciurile oficiale au fost extrem de puține. “Valahii” și “leșii” s-au întâlnit în preliminariile CE 1996 (0-0 la Zabrze, 2-1 la București) și acum, când Polonia și-a arătat superioritatea zdrobitoare chiar pe terenul nostru. Și mai întristător este faptul că penultima întâlnire dintre cele două echipe, disputată la 14 noiembrie 2009, la Varșovia, s-a încheiat cu victoria tricolorilor pregătiți atunci de Răzvan Lucescu, scor 1-0, printr-un gol marcat de Daniel Niculae. De altfel, deși mulți comentatori cu ochii în palmares au taxat această victorie drept normală, Lucescu junior a scos în evidență faptul că echipa Ploniei ne este net superioară.

În acest moment, echipa Poloniei conduce în clasament cu 13 puncte, urmată de Muntenegru și Danemarca (câte șapte puncte), România și Armenia (câte șase), clasamentul fiind încheiat de Kazahstan (2 p). Din lotul convocat de selecționerul Christoph Daum vor lipsi fundașul Dragoș Grigore și atacantul Denis Alibec, în timp ce Adam Nawalka, antrenorul polonez, nu poate conta pe fundașul Gilk, suspendat. Și un alt fapt interesant, poate mai interesant decât toate: deși a anunțat peste tot că România merge la victorie, Daum pregătește o formulă cu cinci fundași și doi închizători! Asta spune multe.... (Nic. G)

 

 

 

* Formațiile probabile

Polonia: Fabianski – Piszczek, Jedrzejczik, Cionek , Rybus – Blaszczykowski, Krychowiak, Grosicki – Lewandowski , Teodorczyk, Milik.

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Săpunaru, Toșca, Latovlevici – Marin, Pintilii – Chipciu, Andone, Stancu.

Arbitru: Ruddy Bouquet (Franța).

Astăzi, în grupa E se mai dispută meciurile Kazahstan – Danemarca (ora 20:00) și Muntenegru – Armenia (21:45), ambele transmise pe Digi Sport 1

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.