Sport

Ciao ragazzi, ciao!

Ziarul de Vrancea
14 nov 2017 652 vizualizări

După 60 de ani vom avea un Campionat Mondial fără Italia * condusă de un antrenor fără firmă, “squadra azzurra” a fost eliminată de echipa Suediei cu propriile ei arme

Reprezentativa Suediei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu naționala Italiei, în manșa secundă a barajului pentru competiția din Rusia. În tur, scorul a fost 1-0 pentru suedezi. Italia ratează participarea la un turneu final al Cupei Mondiale pentru prima dată după mai mult de jumătate de secol. Italienii nu s-au înscris la prima ediție a Cupei Mondiale din 1930 și a ratat o o singură dată calificarea în favoarea Irlandei de Nord, la Cupa Mondială din 1958. Pe parcursul anilor, a obținut patru titluri supreme (1934, 1938, 1982, 2006), două medalii de argint (1970, 1994) și una de bronz, în 1990.Cu un antrenor, practic, fără carte de vizită, Giampiero Ventura, adus anul trecut de la AC Torino (l-a înlocuit pe Antonio Conte care a acceptat oferta de la Chelsea), lipsită de jucători importanți în faza ofensivă și bazată pe paradele lui Buffon și forța unor apărători ca Barzagli, Bellucci și Chiellini, Italia a fost eliminată cu propriile arme, apărare – contraatac de o echipă solidă, care a știut ce vrea. Lipsită de “diamantul” ei, Zlatan Ibrahimovic, Suedia condusă de antrenorul Janne Andersson, a apărat cu ghearele și cu dinții un avantaj minuscul și a reușit să aducă echipa nordică la Mondiale, pentru prima dată din 2006.  La partida de la Milano, imnul Suediei a fost întâmpinat cu fluierături de fanii italieni. Portarul Gianluigi Buffon i-a îndemnat pe suporteri să își schimbe atitudinea, aplaudând. În finalul partidei, selecționerul Ventura a fost făcut de râs de jucătorul său propriu, închizătorul Daniele De Rossi, pe care vroia să-l introducă în joc. De Rossi n-a vrut să intre menționând "De ce naiba să intru eu? Avem nevoie să câștigăm, nu să ținem de 0-0" (în original, “Che cazzo entro io? Non dovemo pareggià, dovemo vince!") și arătând spre colegul său, Lorenzo Insigne. Până la urmă, nici De Rossi, nici Insigne nu au intrat pe teren, iar Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială, pentru prima dată în 60 de ani.

Legendarul Pierluigi Buffon a izbucnit în lacrimi la final și și-a anunțat retragerea de la națională la fel precum coechipierii săi Daniele de Rossi și Andrea Barzagli. Mijlocașul Daniele de Rossi și fundașul Andrea Barzagli se retrag din naționala Italiei, după ratarea califcării la Cupa Mondială, prima în ultimii 60 de ani, informează AFP. Ei se alătură astfel portarului Gianluigi Buffon, care a spus și el "adio" primei reprezentative. “Gândindu-mă că mi-am scos acest tricou pentru ultima oară, e dureros. După meci, a fost o atmosferă funebră", a spus de Rossi. “Este trist să închei așa", a declarat jucătorul de 39 de ani și cu 175 de selecții, care ar fi dorit să se retragă după turneul final din Rusia.

“La muncă, azzurrilor!”

Presa italiană vorbește despre "rușine" și "apocalipsă" după ce "squadra azurra" a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, în urma remizei, scor 0-0, din meciul cu Suedia, de la Milano. "Afară, toți!", a titrat Corriere dello Sport, pe prima pagină, considerând că nu este suficientă numai demisia selecționerului Gianpiero Ventura după acest eșec, ci și schimbări radicale în echipă. "Apocalips, dezastru, vom încerca să exorcizăm lucrurile folosind termeni ca «să reflectăm» și «dramatic», în loc să privim realitatea în față. Realitatea unui fotbal italian care a suferit cea mai mare umilință din isoria sa, o rușine sportivă fără comparație", se arată într-un editorial. "Mergeți la muncă", este titlul de pe prima pagină al cotidianului Il Tempo, care folosește ca ilustrație fotografiile jucătorilor italieni și cea a selecționerului Ventura pe marginlile paginii și o imagine cu o cazma care sapă în noroi, în centru. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.