Sport

Christoph Daum – comando

Ziarul de Vrancea
15 aug 2017 492 vizualizări

Selecționerul i-a readus în lotul național pe Maxim, Adi Popa și Deac pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru * Budescu a fost chemat pe lista adițională, iar Alibec, nici atât

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, a anunțat lotul României pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Surprizele sunt revenirea la echipă a lui Alexandru Maxim (Mainz), Adrian Popa (Reading) și, mai ales, Ciprian Deac (CFR Cluj). Neglijat la ultimele partide, Constantin Budescu (FCSB) a fost chemat pe lista adițională, însă nu același lucru se poate spune despre colegul său Denis Alibec. Iată lotul: Tătărușanu, Pantilimon, Niță (portari), Țîru, Chiricheș, Găman, Toșca, Benzar, Filip, Ganea, Hanca (fundași), Bicfalvi, Marin, Stanciu, Pintilii, Deac, Popa, Maxim (mijlocași), Ivan, Chipciu, Stancu, Andone, Băluță, Andone (atacanți).

Daum a stabilit și o listă adițională de jucători care pot fi chemați la prima preprezentativă, listă formată din Lung, Moți, Mățel, Nedelcearu, Nedelcu, Budescu, Rotaru, Grozav, Pușcaș, Tănase și Golofca.

Selecționerul precizează că a constatat o îmbunătățire a evoluțiilor mijlocașului Constantin Budescu, astfel că jucătorul de la FCSB va rămâne în atenția sa pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru din preliminariile CM din Rusia. "Am constatat o îmbunătățire în ultima lună, rămâne de văzut după accidentare dacă va fi apt", a declarat Daum, referindu-se și la alți jucători: "Cătălin Golofca este un jucător de mare viteză, ne-a arătat o serie de acțiuni impresionante la Botoșani și sper să se adapteze la un stil mai tehnic, mai combinativ la noua echipă. Se află în atenția noastră", a spus Daum. Despre cele trei reveniri la națională, germanul a declarat: "Deac poate fi o surpriză pentru unii, dar pentru mine este o consecință normală în urma performanțelor sale din ultima jumătate de an. Este un jucător cu caracter și cu foarte multe calități. Maxim a avut un start bun de sezon cu Mainz și și-a demonstrat calitățile pe mai multe posturi în ofensivă. Este un jucător care poate face diferența prin fazele fixe, șuturile de la distanță, pasele și driblingurile sale surprinzătoare. Adrian Popa aleargă, luptă și joacă cât pentru doi jucători. Este un jucător cu caracter, un jucător de echipă pe care te poți baza. A convins prin evoluțiile sale de la Reading în ultimele meciuri", a explicat tehnicianul german.

La 1 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, tricolorii vor întâlni selecționata Armeniei, urmând ca în 4 septembrie, tot de la 21.45, să se confrunte cu Muntenegru la Podgorica, în Grupa E a prelimiariilor CM din Rusia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.