Sport

Chiajna, scutită de emoții

Ziarul de Vrancea
5 iun 2017 539 vizualizări

Formația ilfoveană a scăpat de retrogradare, Pandurii Târgu Jiu a luat drumul eșalonului secund, iar ACS Poli Timișoara va susține un baraj cu UTA

Final de infarct în play-out-ul Ligii I la fotbal. Duminică seara, toate cele trei echipe (Concordia, Timișoara, Pandurii)  care luptau pentru evitarea retrogradării, sau măcar pentru șansa barajului, au jucat la aceeași oră, pe terenurile unor echipe fără prea multă motivație și merită spus că, în majoritate, acestea și-au apărat corect șansele. Cel mai simplu deznodământ s-a întâmplat pe terenul echipei FC Voluntari din... Pitești, între cele două echipe din județul Ilfov. Grădinaru a marcat rapid pentru Concordia și nu s-a mai întâmplat nimic până la final. Astfel, echipa salvată complet de retrogradare a fost Concordia lui Dan Alexa. Al doilea eveniment al “trilogiei” a fost  reușita cu repetiție a lui Eric la Mediaș, care părea să condamne echipa lui Ionuț Popa, atâta timp cât nu înscria Botoșani în poarta gorjenilor. Golul marcat de bănățeni pe finalul primei reprize nu a schimbat datele problemei. După pauză, Timișoara a egalat în min. 81 – fără efect – salvarea părând a veni de la Botoșani, în min. 88. Ionuț Popa a sunat retragerea în apărare pentru a conserva egalul de data asta salvator, însă echipa “pandurilor” a înțepat în prelungiri prin fundașul Ilie (crescut la Timișoara)! Deziluzie pentru Ionuț Popa și elevii săi, însă după șase minute, Lorant Fülöp de la Botoșani a trimis Pandurii în Liga a II-a. Precum mai ziserăm, singura echipă fără emoții a fost Concordia Chiajna, care s-a salvat de retrogradare, Pandurii Târgu Jiu a retrograt după 12 ani de prezență pe prima scenă, iar ACS Poli Timișoara va susține baraj cu UTA Bătrâna Doamnă, meciurile urmând a se juca pe 11 (12) iunie și 15 iunie. Datele exacte vor fi stabilite astăzi, în urma tragerii la sorți a ordinii meciurilor. Dacă Timișoara va organiza primul meci, va avea loc duminică, în nocturnă, dacă va fi la Arad, se va juca sâmbătă. Explicația este aceea că nu se dorește disputarea jocului în nocturnă în ziua de sâmbătă, deoarece este programată în aceeași zi și partida Polonia – România.

 

 

Rezultate, marcatori: FC Voluntari – Concordia Chiajna 0-1 (0-1). Grădinaru (‘6); Gaz Metan Mediaș - ACS Poli Timișoara 2-2 (2-1). Eric (’13, ’24) / Popovici (’38) , Mailat (’81); FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (0-0). Golofca (’88), Fülöp (’90 ^7) / Ilie (‘90^1); ASA Târgu Mureș - CSM Poli Iași 1-1 (0-1). Nicoliță (’82) / Moldovan (’18).

 

 

Clasament play-out

1. CSM Iași 14   7    7    0    16-5 43

2. Mediaș   14   4    7    3    17-11     39

3.Voluntari   14   6    4    4    17-16     37

4. Botoșani  14   4    5    5    15-12     33

5. Concordia 14   4    6    6    14-18     29

6. Timiș    14   5    5    4    16-14     27

7. Pandurii  14   4    5    5    12-18     27

8. ASA    14   1    5    8    5-18 14

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.