Sport

Cherchez la femme!

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 657 vizualizări

Cazul legendarului Ronaldinho, reținut în Paraguay pentru uz de pașaport fals se complică: el și fratele său ar fi implicați într-o afacere de spălare de bani, împreună cu o patroană de fundație care este de negăsit


Procurorii care anchetează cazul celebruluii fotbalist brazilian Ronaldinho, reținut în Paraguay pentru folosirea de pașaport fals, consideră că ar fi vorba și de spălare de bani implicând o femeie care l-a invitat pe fostul jucător la Asuncion. Anchetatorii au început să examineze mailurile și mesajele de pe telefoanele lui Ronaldinho și fratelui său, Roberto Assis. Procurorul Osmar Legal a declarat că se anchetează legătura dintre cei doi frați și Dalia Lopez, o femeie de afaceri care le-a organizat vizita și cu care s-au întâlnit la sosirea la Asuncion.

Dalia Lopez, care conduce o fundație caritabilă, este de negăsit, ea fiind bănuită de implicare în crima organizată și de producere și utilizare de documente false. Ronaldinho și Roberto Assis au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărți. Ei fac obiectul unei anchete judiciare, după ce au fost confiscate pașapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion.Potrivit comisarului Gilberto Fleitas, Ronadinho a primit aceste pașapoarte false de la agentul brazilian Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat. Ronaldinho și fratele său au „fost înșelați atunci când li s-au oferit documente paraguayene false”, a mai spus comisarul. „Informațiile furnizate sunt foarte utile pentru demantelarea unei grupări criminale specializate în confecționarea de acte false”, a adăugat procurorul.

Fostul atacant a rămas fără pașaport la finalul anului 2018, după ce justiția braziliană i l-a confiscat și l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. El nu a plătit amenda primită. Ronaldinho, premiat cu Balonul de Aur în 2005, a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, dar s-a retras oficial în ianuarie 2018. Fost fotbalist la echipe ca PSG, FC Barcelona și AC Milan, el a cucerit Cupa Mondială cu naționala Braziliei, în 2002.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.