Sport

CFR Cluj, fruntașă și la transferuri

Ziarul de Vrancea
18 ian 2020 1107 vizualizări

Gruparea de pe Gruia l-a legitimat pe Alex Chipciu de la Anderlecht, l-a trimis pe Pașcanu la Voluntari și a mai renunțat la Vâtcă și Peteleu

Clubul de fotbal CFR Cluj a anunțat, sâmbătă seara, pe site-ul său oficial, transferul mijlocașului Alexandru Chipciu, care a semnat cu echipa din Gruia după ce a evoluat ultima oară la Anderlecht și s-a alăturat deja lotului pregătit de Dan Petrescu în cantonamentul din Spania. În cariera sa, mijlocașul a evoluat la FC Brașov, Steaua, Anderlecht, Sparta Praga, câștigând de trei ori titlul în România, o dată Cupa și Supercupa României, de două ori Cupa Ligii, dar și campionatul și Supercupa Belgiei. Chipciu are 47 de meciuri în tricoul primei reprezentative și șase goluri înscrise. CFR Cluj a perfectat și transferul fundașului Denis Ciobotariu de la Dinamo, confirmat vineri de clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Totodată, CFR a ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractelor cu portarul Cosmin Vâtcă și fundașul Andrei Peteleu. Vâtcă a evoluat în tricoul echipei ardelene între 2014 și 2018, iar după un sezon petrecut la FC Voluntari a revenit în Gruia. În această perioadă, Vâtcă a câștigat de două ori titlul cu CFR Cluj, o dată Cupa României și o dată Supercupa. Andrei Peteleu a sosit în Gruia în iulie 2016 de la Petrolul Ploiești și a bifat în total 62 de partide pentru CFR Cluj. Fundașul de 27 de ani și-a trecut în palmares două titluri și o Supercupă.

*Un alt jucător care va pleca de la CFR Cluj este internaționalul de tineret, Alexandru Pașcanu.Dorit în egală măsură de FCSB și Dinamo, Pașcanu a semnat un contract pe o perioadă de 6 luni cu FC Voluntari. Alexandru Pașcanu este un fundaș central în vârstă de 21 de ani care a evoluat până acum în cariera sa la Leicester U 18, Leicester U 23 și CFR Cluj. Pașcanu este semifinalist al Campionatului European în 2019 cu naționala U 21 a României, pentru care are 23 de selecții. Alexandru Pașcanu s-a alăturat deja lotului condus de Mihai Teja în cantonamentul din Antalya.

* Academica Clinceni a anunțat, pe site-ul oficial, transferul jucătorului spaniol David Humanes, în vârstă de 23 de ani. Fundașul a evoluat în prima parte a sezonului la Slavia Sofia, el fiind format la Real Zaragoza. Liga I se reia pe data de 31 ianuarie. Academica Clinceni va juca în etapa 23, pe teren propriu, pe 1 februarie, de la ora 13.00, împotriva formației FC Voluntari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.