Sport

ceasta este dorința FRF care propune un protocol medical în concordanță cu măsurile luate de autorități

Ziarul de Vrancea
9 iun 2020 863 vizualizări

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat, ieri, la o întâlnire cu reprezentanți ai LPF, ai Ministerului Sănătății, ai INSP și ai Ministerului Tineretului și Sportului, în care s-a discutat despre revenirea suporterilor pe stadioane.

Șeful de la Casa Fotbalului a declarat că FRF dorește ca suporterii să aibă acces cât mai repede pe stadioane, în limita a zece la sută din capacitatea stadioanelor. „Ne dorim să vedem mai devreme de 22 iulie (n.r. - când este finala Cupei României) spectatori în tribune. Astăzi am avut două obiective, ca federație, în această întâlnire. Primul obiectiv, ca din 15 iunie să putem să redeschidem bazele sportive din România, fie cele private, fie cele publice, să putem să ne reluăm antrenamentele la nivel de fotbal amator, atât la nivel de seniori, cât și la nivel de copii și juniori. Cel de-al doilea obiectiv a fost să putem să pemitem accesul până în zece la sută al spectatorilor pe stadioane la meciurile de fotbal din România, în prima fază la cele din Liga I și apoi la cele din Liga a II-a” a spus șeful FRF. Burleanu a precizat că dacă se va permite accesul suporterilor pe stadion, FRF preferă revenirea finalei Cupei la Craiova, oraș în care a fost programată inițial.Conform, președintelui, cei din Comisia Medicală a FRF au lucrat pe un protocol medical care trebuie respectat în ceea ce privește revenirea suporterilor pe stadion.” S-a interpretat greșit că FRF este împotriva revenirii suporterilor pe stadioane. Au fost foarte multe discuții, că 500 de spectatori ar urma să fie acceptați pe stadion. Poziția noastră a federației este că nu susținem acest număr de 500 de spectatori, ci până la 10 la sută din capacitatea stadionului, cu un protocol foarte bine stabilit” Acest protocol prevede că la fiecare loc ocupat vor fi 12 locuri lăsate libere, biletul nu va mai putea fi achiziționat de la stadion, ci va fi achiziționat doar online și se va apela la varianta „print at home”, deja folostă la echipa națională. „Inclusiv partea de mâncare și de băuturi de pe stadion este foarte bine reglementată în protocolul pe care federația l-a propus către Ministerul Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și către Ministerul Tineretului și Sportului”, a declarat Burleanu. Burleanu a precizat că se discută sancțiuni pentru nerespectarea protocolului medical de către cluburile din Liga I, care vor consta în amenzi, nu în meciuri pierdute sau depunctări.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.