Sport

Cea mai bună versiune Halep

Ziarul de Vrancea
9 iul 2019 1062 vizualizări

* Cea mai bună „versiune Halep”

*Simona a învins-o la scor pe Elina Svitolina și va juca sâmbătă, de la ora 16:00, finala cu legendara Serena Williams

La peste 40 de ani de performanțele lui Ilie Năstase, Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în finala celui mai prestigios turneu al tenisului, cel de la Wimbledon. Ea a învins-o clar, cu 6-1, 6-3 pe ucraineanca Elina Svitolina (8WTA) și va avea parte de o foarte grea încercare în finală în fața puternicei – la propriu și la figurat – Serena Williams. Simona a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din cariera ei. Ea a dat o demonstrație de clasă, de inteligență în joc, de forță și de efort. Totul a mers în favoarea ei, toate loviturile au funcționat în parametri excelenți, inclusiv serviciul, chiar dacă a făcut trei duble greșeli. Puține jucătoare ar fi rezistat, -eri, în fața sportivei române. Cu o prestație puțin consistentă, Svitolina nu a reușit nici măcar să-i fie în preajmă ca joc și ca scor. Asta nu scade cu nimic din meritele Simonei, care și-a făcut ea însăși meciul ușor, cu 26 de lovituri câștigătoare. Meciul de pe terenul central a început echilibrat, cu ambele sportive jucând mai degrabă perpendicular. Halep a fost cea care a dat tonul atacului, cea care și-a luat responsabilitatea de a face punctele, fără să aștepte greșeala adversarei. Precizia ei a „scârțâit” la început și românca a făcut și punctele rivalei, nu numai pe ale ei. Dar insistența și agresivitatea au dat roade și Halep a pus două game-uri pe tabelă, după 20 de minute, în care a salvat mingi de break, la 0-0, și a câștigat pe serviciul Elinei Svitolina. A urmat o sincopă în jocul fostului lider WTA, singura, care i-a permis ucrainencei să facă rebreak-ul la zero. A fost un simpu foc de paie, pierderea serviciului ambiționând-o mai mult pe jucătoarea română. Până la 5-1, Simona a făcut spectacol pe teren, a fost imbatabilă. Svitolina a încercat să rupă ritmul, cu slice-uri, cu veniri la fileu, dar fostul lider WTA a ajuns la aproape toate mingile și le-a returnat imparabil. Închiderea setului a fost mai dificilă pentru Simona Halep, pentru că a avut nevoie de șase ocazii. După ce a salvat și o minge de break, Halep a câștigat setul, cu 6-1. Elina Svitolina a reapărut cu game pe tabelă, primul cu serviciu, în startul setului secund, unul mai echilibrat, în primul rând pentru că Svitolina a servit mai bine. Egalitatea s-a menținut până la 3-3, când Halep a făcut break-ul. Din acel moment, ea nu a mai cedat nimic și s-a impus cu 6-3, după 72 de minute. Simona Halep va juca sâmbătă a șasea finală de Grand Slam din cariera sa

Simona Halep: „E un sentiment grozav, mă simt foarte bine. Sunt fericită că am putut ajunge în finală. Nu a fost atât de ușor pe cât o arată scorul, am luptat din greu, Svitolina e o jucătoare dificilă, e mereu solicitant să joc împotriva ei. Am mai multă experiență, sunt mai pozitivă pe teren, nu mai renunț și încerc mereu să fiu cea mai bună versiune a mea.”

Elina Svitolina: „Nu am profitat de șansa mea și sunt dezamăgită. Vrei să joci bine, vrei să arăți că ești acolo să lupți. Simona a jucat incredibil astăzi. Scorul a arătat că eu am luat decizii proaste, iar ea a jucat incredibil”.

Serena, piaza rea

Adversara Simonei în finală va fi, cum era de așteptat, Serena Williams (10 WTA). Ea a învins-o cu 6-1, 6-2 pe jucătoarea cehă Barbora Strycova (54), care a cedat în exact o oră, arătându-și limitele după un turneu în care s-a autodepășit. Serena va juca cea de-a unsprezecea sa finală la Wimbledon, dintre care a câștigat șapte. Serena Williams conduce cu scorul de 9-1 în întâlnirile directe cu Simona Halep. Ultima dată ele s-au întâlnit în optimile de finală ale Australian Open, în acest an, când americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4. Aceea a fost prima partidă dintre cele două după ce Serena Williams a devenit mamă, în septembrie 2017. Simona Halep a câștigat singurul ei meci în 2014, scor 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor. Williams și-a lua revanșa în finală, impunându-se cu 6-3, 6-0. Cele două au mai jucat o finală, în 2015, la Cincinnati, când tot Serena a câștigat, cu 6-3, 7-6, Jucătoarea americană vizează titlu de Grand Slam cu numărul 24, cu care ar egala-o pe Margaret Court, deținătoarea recordului. Serena Williams nu a câștigat niciun trofeu de când a revenit în competiții, în martie 2018, dar a jucat două finale de Grand Slam, la Wimbledon și la US Open, ambele pierdute. „Mă simt mult mai bine, joc din ce în ce mai bine și fac ce știu mai bine, joc tenis. Mie îmi place ce fac, mă trezesc dimineața, joc tenis, în fața mulțimii de la Wimbledon, sunt bună la ce fac, mă simt bine. Simona a jucat incredibil azi, mereu au fost meciuri grele cu ea, abia aștept să ne întâlnim sâmbătă”, a declarat Serena Williams la Eurosport.

Va urca trei locuri

Simona Halep va urca în clasamentul WTA de pe locul VII pe locul 4, după ce a ajuns pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon. Jucătoarea română nu va câștiga altă poziție, dacă se va impune în ultimul act, însă în acest caz s-ar apropia foarte mult de Karolina Pliskova, aflată pe locul III, la numai 122 de puncte. „Distanța” față de numărul 2 mondial, japoneza Naomi Osaka, va fi de 324 de puncte, iar față de liderul Ashleigh Barty, de 672 de puncte. Halep are un „profit” în acest moment de 1.170 de puncte, după atingerea finalei pe iarba londoneză și după ce anul trecut nu a jucat decât până în turul al treilea. Diferența dintre finalistă și câștigătoare la un grand slam este de 700 de puncte. În clasamentul „race”pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep este acum pe locul IV și va urca pe locul II, după Barty, dacă va câștiga la Londra. Pentru că Serena și-a apărat, deocamdată, finala jucată anul trecut la All England Club, ea va urca de pe locul X pe locul IX WTA. Dacă va câștiga grand slam-ul cu numărul 24 din carieră, americanca va mai urca o poziție, până pe locul 8. Finala turneului de la Wimbledon, Simona Halep - Serena Williams, va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00.

Perechea Filip Jianu/Taha Baadi (România/Canada) a fost eliminată,ieri, în optimile de finală ale probei de dublu juniori, după ce a pierdut cu 2-6, 2-6 meciul cu perechea britanică, Arthur Fery/Toby Samuel. Filip Jianu a jucat la Wimbledon și la simplu juniori. El a ajuns până în optimi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.