Sport

Ce adversar ne așteaptă

Ziarul de Vrancea
10 nov 2018 597 vizualizări

Cehia a câștigat finala Fed Cup în fața SUA fără Pliskova și Kvitova * România va juca anul viitor în primul tur chiar împotriva campioanei

Cehia a câștigat Cupa Federației, după ce Katerina Siniakova (31 WTA) a învins-o, ieri pe Sofia Kenin (52 WTA), cu scorul de 7-5, 5-7, 7-5, în meciul al treileaa al finalei competiției disputate cu SUA, la Praga, meci care a durat peste trei ore și jumătate. Siniakova a condus cu 4-1 în decisiv, dar Kenin a revenit și a avut două mingi de meci, la 40-15, 5-4, pe care le-a ratat. Americanca a avut apoi 40-0 pe serviciul rivalei, dar Siniakova a anulat posibilitatea adversarei de a face rebreak. Sportiva din Cehia s-a impus cu 7-5 în decisiv, fructificând a doua minge de meci avută. În primele partide, jucate sâmbătă, Barbora Strycova (33 WTA) a învins-o, cu scorul de 6-, 6-1, 6-4, pe Kenin, iar Siniakova a trecut, cu scorul de 6-3, 7-6 de Alison Riske (63 WTA). Cea de-a patra partidă de simplu și meciul de dublu nu s-a mai disputat Cu scorul general de 3-0, Cehia a obținut al șaselea succes în FedCup, în ultimii opt ani (2011, 2012, 2014-2016), al XI-lea din istorie (inclusiv palmaresul fostei Cehoslovacii). Din ambele echipe nu au evoluat cele mai bune jucătoare, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, respectiv Sloane Stephens, Serena Williams, Madison Keys și Venus Williams. Kvitova a fost în lot, dar căpitanul nejucător Petr Pala a menajat-o, deoarece jucătoarea a acuzat o ușoară accidentare. Kvitova ar fi intrat pe teren, probabil, duminică, pentru un al patrulea meci. Conform tragerii la sorți din iulie, România ca întâlni, în 9-10 februarie 2019, în deplasare, echipa Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federației.

* Perechea Mihaela Buzărnescu/Monica Niculescu, favorită principală,  a fost eliminată în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Limoges, cu premii totale de 125.000 de dolari. Cele două românce au fost învinse de echipa Veronika Kudermetova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan),   scor 6-4, 1-6, 4-10 într-o oră și șase minute. Proba de simplu a fost câștigată de rusoaica Ekaterina Aleksandrova, care a învins-o cu 6-2, 6-2, pe compatrioata ei Evghenia * Elena Ruse(243 WTA)  a ajuns în ultimul tur de calificări la Taipei Open, turneu dotat cu premii de 125.000 de dolari. Ruse a trecut în primul tur al calificărilor de japoneza Mayo Hibi (220) scor 7-6, 2-6, 6-4. Pentru un loc pe tabloul principal, românca va juca împotriva sportivei din Rusia Olga Doroșina (236 WTA).

*Grecul Stefanos Tsitsipas (15 ATP) a câștigat, sâmbătă, turneul Next Generation ATP Finals, învingându-l în finală pe australianul Alex De Minaur, numărul 31 mondial, scor 2-4, 4-1, 4-3 , 4-3. Finala a durat o oră și 40 de minute.În semifinale,Tsitsipas l-a învins cu 4-3, 3-4, 4-0, 2-4, 4-3 pe rusul Andrei Rublev, iar De Minaur a trecut cu 3-4, 4-1, 4-1, 3-4, 4-2 de spaniolul Jaume Muñar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.