Sport

Cavendish își potolește setea

Ziarul de Vrancea
12 apr 2021 597 vizualizări

În Turul Turciei, marcat de revenirea olandezului Jakobsen după un cumplit accident, colegul său britanic de la Deceuninck leagă două victorii consecutive la sprint * comportare onorabilă a lui Edi Grosu.

Turul ciclist al Turciei a început duminică, cu un eveniment emoționant, revenirea pe șosea a olandezului Fabio Jakobsen, recuperat miraculos după un accident teribil petrecut anul trecut în Turul Poloniei și provocat de belgianul Dylan Groenewegen de la Jumbo Vista. În pofida necazurilor prin care a trecut Fabio, echipa Deceuninck Quick Step l-a așteptat cu răbdare și, în mod puțin așteptat, a apărut la Turul Turciei. Deși, înainte de accident unul dintre cei mai buni sprinteri din pluton, deocamdată Jakobsen nu se va implica pentru victoriile de etapă. Belgienii l-au adus doar ca ă se acomodeze cu ritmul de competiție. Cât despre sprint, are grijă Cavendish!

Prima etapă, de duminică, a fost câștigată surprinzător de olandezul Arvid de Klejin (Rally Cycling), care i-a învins la sprint pe Kristoffer Halvorsen și Pierre Barbier (de la Delko, echipa lui Edi Grosu. Care, deși strategii de la Delko, au mers pe mâna tânărului Barbier ca „primadonă”, a făcut treabă bună în pluton și s-a clasat pe locul X.

Apoi a început recitalul de sprint al lui Mark Cavendish. Englezul a câștigat două etape la rând, după peste trei ani de secetă. El l-a învins la finalul etapei a II-a pe belgianul Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) și germanul Andre Greipel (Israel Start Up Nation).

Ieri, Cavendish câștigat ieri, la sprint, și etapa a treia desfășurată pe un traseu de 212,6 km între orașele Beyșehir și Alanya, în timp ce românul Eduard-Michael Grosu (Team Delko) a ocupat un excelent loc IX, trecând linia de sosire în același timp cu câștigătorul. Pe locurile II și III s-au clasat belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), respectiv polonezul Stanislaw Aniolkowski (Bingoal WB. În tur mai concurează un român, Serghei Țvetcov, de la Wildlife Generation Pro Cycling. În clasamentul general, Cavendish este pe primul loc, fiind urmat de Jasper Philipsen (la 8 secunde) și de olandezul Arvid De Kleijn (Rally Cycling), la 10 secunde.Eduard Grosu ocupă locul 17 la 20 de secunde, iar Țvetcov este al 54-lea, tot la 20 de secunde de lider.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.