Sport

Căutarea lui Sala a încetat

Ziarul de Vrancea
25 ian 2019 557 vizualizări

Echipele de salvare nu au reușit să găsească urmele avionului în care călătorea pilotul argentinian, iar căpitănia din Guersney a anunțat sistarea cercetărilor

David Barker, reprezentant al căpităniei Guernsey, a anunțat, ieri , încetarea căutărilor avionului dispărut la începutul săptămânii, în care se afla și fotbalistul Emiliano Sala. La Nantes, înainte de antrenamentul de joi, Ciprian Tătărușanu și colegii săi au fost protagoniștii unui moment emoționat alături de suporteri. David Barker a anunțat că în acest moment șansele ca persoanele care erau în avionul dispărut să fi supraviețuit sunt foarte mici și că, deși căutarea nu mai este activă, cazul rămâne deschis. “În ciuda eforturilor echipelor din Insulele Canalului, Marea Britanie și Franța  și a faptului că am analizat date de telefoane mobile și imagini din satelit, nu am reușit să găsim nicio urmă a avionului, pilotului sau pasagerului. S-a căutat încontinuu mai mult de 24 de ore. Cele trei avioane și cinci elicoptere au înregistrat în total 80 de ore de zbor. Au fost implicate și două ambarcațiuni de salvare și au ajutat și diverse nave aflate în trecere și vase de pescuit. Am reanalizat toate informațiile disponibile, luând în calcul și ceea ce știam despre echipamentul de urgență care se afla la bord, și am luat dificila decizie de a încheia căutările”, se arată într-un comunicat semnat de Barker.

David Barker a adăugat că apropiații celor doi au fost informați: “Șansele de supraviețuire în acest moment sunt extrem de mici. Apropiații au fost informați în legătură cu decizia noastră. Gândurile mele sunt alături de familia pilotului și cea a pasagerului în aceste momente foarte dificile”.Barker a menționat că, deși căutările au încetat, echipajelor tuturor vaselor și aeronavelor care vor trece prin zonă li se va cere să fie atente pentru a se descoperi orice eventuală urmă a avionului dispărut.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu același aparat pentru a-și lua la revedere de la foștii lui colegi. Aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala îi aparține agentului scoțian de jucători Willie McKay, care a fost împlicat în transferul atacantului argentian de la Nantes la Cardiff City.

A fost o operațiunea extrem de dificilă, coordonată de la baza din Guernsey. Dorim să le mulțumim celor care s-au implicat în această operațiune de căutare. Ultimul avion care a căutat semne lăsate de cei doi a aterizat în urmă cu puțin timp la bază. Cazul rămâne deschis și vom continua să cercetăm zona în timpul programului obișnuit. Căutarea va continua pentru totdeauna.”

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.