Sport

Câștigătorii grupelor U12 și Open la Concursul de șah dedicat Centenarului Marii Uniri de la Focșani

Ziarul de Vrancea
26 nov 2018 1190 vizualizări

Seria turneelor de șah dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a continuat în acest sfârșit de săptămână la Sala Sporturilor cu cel de-al treilea turneu rezervat șahiștilor U12 nelegitimați (șahiști sub 12 ani sau care au împlinit 12 ani în anul acesta) și cu al patrulea turneu open rezervat șahiștilor legitimați, indiferent de vârstă și nivel de pregătire, juniori și seniori. În ambele turnee s-a jucat șah rapid, sistem elvețian, șapte runde.

Prezentăm mai jos șahiștii care au obținut cele mai bune rezultate la aceste două turnee.

La turneul U12 (Focșani, 24 noiembrie 2018):

Să-l remarcăm pe Denis-Ionuț Pilă care a reușit să termine detașat și neînvins, într-o zi foarte plină pentru el: până aproape de ora 12 a participat la olimpiada de matematică iar de la ora 12 a participat cu o prestație de excepție la concursul de șah.

La turneul Open (Focșani, 25 noiembrie 2018):

Director de turneu și arbitrul șef a fost Mihai Strîmbu, ajutat de arbitrul Anton Soare.

Pentru a scoate în evidență importanța istorică a evenimentului pe care îl sărbătorim și pentru a sădi în inima tinerei generații sentimentele de respect și prețuire pentru actele de eroism, sacrificiu și măreție, participanților la cele două turnee li s-a vorbit despre semnificația Marii Uniri. De asemenea, organizatorii concursului l-au invitat la concursul de sâmbătă pe actorul Mihail Spiridonescu care a citit câteva dintre poeziile profesoarei Maria Ungureanu din Vidra dedicate centenarului, trimise special participanților la concursurile de șah. Acest lucru a făcut-o pe Antonia Spiridonescu să trăiască o dublă emoție la concursul de sâmbătă. Cu doar câteva zile în urmă își aniversase ziua de naștere. Până la acest concurs luase de mai multe ori medalii dar pentru această aniversare a reușit să-și facă un alt fel de cadou – prima ei cupă. A doua emoție și mare surpriză a fost când în fața tuturor participanților tatăl Antoniei, fără ca ei să i se spună ceva înainte, a citit poeziile dedicate centenarului.

A doua zi poeziile au fost citite în fața legitimaților de șahista și poeta Ileana-Veronica Nițu, elevă în perioada de inițiere și formare a instructorului Anton Soare. Acesta, după surpriza primirii poeziilor de la fosta lui profesoară din Școala Generală, a mai avut surpriza ca fosta lui elevă să ceară pentru a doua zi să citească poeziile și, fără să o îndemne cineva, în afara poeziilor citite, ea a memorat și a recitat una dintre poeziile care i-a plăcut mai mult. Instrucorul Soare a considerat aceasta o continuare a unei ștafete începută de profesoară, preluată de fostul elev și actual instrucor, continuată de eleva Ileana, toți trei pasionați de poezie. De altfel, la festivitatea de premiere, Ileana a fost numită „una dintre cele mai bune șahiste dintre poetele Vrancei și în același timp una dintre cele mai bune poete dintre șahistele Vrancei“ și i s-a urat consacrarea atât ca poetă cât și ca șahistă. Și la al doilea turneu a fost un sărbătorit care și-a făcut cadou o medalie la împlinirea vârstei de 8 ani – Andrei Nicolau.

În aceeași idee a scoaterii în evidență a momentului istoric, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea a oferit mai multe cupe și medalii participanților.

Seria turneelor continuă în această săptămână cu un turneu deja început pentru nelegitimați, într-o altă fomulă decât cele anterioare, și joi 29 noiembrie 2018 un ultim turneu de blitz rezervat șahiștilor legitimați, seniori și juniori indiferent de vârstă, turneu la care sunt invitați câțiva dintre cei mai buni juniori nelegitimați. 

Informații  oferite de Anton Soare

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.