Sport

Căruța se urnește greu și în Europa

Ziarul de Vrancea
20 apr 2020 877 vizualizări

UEFA a stabilit o nouă dată pentru înscrierea echipelor în Cupele Europene *în Germania, campionatul s-ar putea relua pe 5 mai, iar în Italia dorințele cluburilor sunt împărțite

UEFA a organizat o nouă videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene. În urma discuțiilor avute de administrația UEFA cu federațiile naționale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze. Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie și fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august. Deciziile urmează să fie supuse aprobării în ședința Comitetului Executiv UEFA de joi. Un alt subiect abordat în cadrul videoconferinței a fost cel referitor la meciurile echipelor naționale. După cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuia să se dispute în luna martie și luna iunie au fost amânate și se vor desfășura în toamna acestui an.

*Deocamdatăm cluburile germane sunt încântate de anunțul guvernului privind o posibilă reluare a meciurilor începând cu 9 mai. „Acestea sunt semnale foarte pozitive pentru reluarea sezonului. Este important să respectăm scrupulozitate toate directivele legale și medicale pentru a minimiza orice risc pentru sănătatea noastră”, a declarat președintele clubului Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, luni, într-un comunicat. În Bavaria și Renania de Nord-Westfalia, reluarea competiților se va face în spatele porților închise, au avertizat autoritățile. În zona Ruhr, acest anunț a fost de asemenea bine primit. Liga profesionistă din Germania, DFL, va ține, joi, o videoconferința cu cluburile, în care urmează să stabilească o posibilă dată de reluare a partidelor, întrerupte din 13 martie.

*Liga italiană de fotbal, Lega Serie A, și-a reconfirma dorința ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiției presupune riscuri incalculabile. Potrivit presei italiene, opt cluburi, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa și Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zonă puternic afectată de pandemie - și Cagliari se opun reluării sezonului din cauza „riscurilor incalculabile”. Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, care trebuie să se întâlnească săptămâna aceasta cu oficialii federației de fotbal, nu oferă „nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau antrenamentelor la 4 mai”, dată la care este planificată relaxarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.