Sport

Cartea junglei la Ovidiu

Ziarul de Vrancea
15 iul 2019 850 vizualizări

*FC Viitorul a zdrobit pe Dinamo cu 5-0 * meciul a fost întrerupt timp de 20 de minute din cauza unui grup de suporteri certați cu bunul simț care au intrat pe teren să le ceară socoteală lui Negoiță și Neagoe

FC Viitorul a învins pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), echipa Dinamo, în ultima partidă a etapei I a Ligii I, un meci marcat de incidente. Scorul a fost deschis de Gabriel Iancu, jucătorul readus de Hagi la Viitorul: găsit liber cu o deviere de Ganea, Iancu, aflat în poziție centrală, a marcat cu un șut din marginea careului. Imediat după pauză (min. 49), de Noojer a pătruns pe partea stângă, a centrat de pe linia de fund a terenului și George Ganea a marcat din șapte metri. Suporterii dinamoviști au cerut demisia antrenorului Eugen Neagoe și l-au înjurat pe patronul Ionuț Negoiță încă de la 1-0, dar golul din minutul 66 au pus sare pe rana suporterilor dinamoviști. Atunci, Calcan a marcat cu un șut din interiorul careului, balonul fiind deviat de Klimavicius în propria poartă. După gol, mai mulți suporteri dinamoviști au intrat pe teren, fiind cu greu imobilizați și scoși din suprafața de joc de stewarzi. Jandarmii au intervenit și s-au postat în fața peluzei în care se afla galeria dinamovistă, fără a intra în conflict direct cu suporterii. Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a mers la suporteri și a încercat să-i calmeze. Meciul a fost reluat după o întrerupere de peste 20 de minute și după ce galeria dinamovistă a fost evacuată. Gazdele au marcat apoi rapid celelalte două goluri: Iancu (’69) cu capul, din centrarea aceluiași De Nooijer, iar după două minute, Eric a marcat după un șut de la peste 22 de metri. Nu toți fanii dinamoviști au părăsit peluza, unul dintre ei întrând pe teren în minutul 75, pentru a-i cere socoteală lui Neagoe. Acesta a fost scos repede din spațiul de joc și meciul nu a mai fost oprit.

Gruparea mobilă de jandarmi Tomis Constanța a anunțat că șase persoane au fost sancționate după incidentele de la meciul de la Ovidiu, dintre FC Viitorul și FC Dinamo. Cei șase au fost amendați cu câte 1.000 de lei. Suporterii turbulenți au găsit un aliat neașteptat în Florin Prunea. „Trebuie să înțelegem cu toții că Dinamo înseamnă și suporterii. Din punctul meu de vedere, au fost civilizați, am stat de vorbă cu ei, s-au evacuat în liniște și au plecat acasă. Nu ei sunt vonovați, noi suntem, cei care suntem în momentul de față aici. Trebuie să fim aproape de băieți, aproape de antrenori, mergem mai departe și trebuie să facem totul să câștigăm acest meci cu Craiova. Este inadmisibil cum ne-am prezentat în această seară”, a spus Prunea, care și-a manifestat și încrederea în Eugen Neagoe.

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a declarat, marți, că este dispus să scadă din suma cerută pentru vânzarea clubului. „Trei-patru milioane, negociabil”, a spus el, adăugând că discută cu trei persoane vânzarea grupării. Negoiță s-a declarat extrem de dezamăgit de incidentele provocate de fanii dinamoviști la Ovidiu și consideră că fostul antrenor al echipei, Mircea Rednic, se află în spatele lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.