Sport

Careul lui Hamilton

Ziarul de Vrancea
30 oct 2017 554 vizualizări

Pilotul britanic a câștigat al patrulea titlu mondial la  Formula 1, deși s-a clasat al nouălea la Marele Premiu al Mexicului, câștigat de Max Verstappen

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a obținut al patrulea titlu mondial în Formula 1, deși a ocupat numai locul IX la Marele Premiu al Mexicului, a XVIII-a etapă, antepenultima, a sezonului. Cursa de la Ciudad de Mexico a fost câștigată de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, urmat de doi piloți finlandezi, Valtteri Bottas de la Mercedes (^ 19.678 s) și Kimi Räikkönen de la Ferrari (^54.007). Rivalul lui Hamilton la titlu, germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, a trecut al patrulea linia de sosire (^1:10.178). Hamilton, care a mai triumfat în 2008, 2014 și 2015, i-a egalat pe Vettel și pe francezul Alain Prost, toți trei având câte patru titluri mondiale. Doar germanul Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial, și argentinianul Juan Manuel Fangio, de cinci ori, au mai multe trofee în Marele Circ. Astfel, Mercedes câștigă totul în acest an, după ce etapa trecută, în SUA, a obținut titlul la constructori.

Duminică seară, la Ciudad de Mexico, Sebastian Vettel a pornit din pole-position, pentru a 50-a oară în carieră, urmat de Max Verstappen și de Lewis Hamilton. Germanul a fost atacat de ambii rivali după start și monopostul Ferrari a intrat în contact mai întâi cu cel pilotat de olandez și apoi cu cel al lui Hamilton. Verstappen a scăpat fără avarii, s-a instalat pe prima poziție și nu a mai cedat-o până la linia de sosire, nefiind ameninințat în niciun moment de Bottas sau de Raikkonen. Pentru pilotul Red Bull, acesta este al treilea succes de etapă din carieră, al doilea în acest an. În schimb. Hamilton și Vettel au avut nevoie de o trecere suplimentară pe la boxe, primul din cauza unei pene, iar al doilea din cauza avarierii aripii-față. Britanicul a reluat competiția de pe locul 20, ultimul, iar germanul de pe locul 18. Cursa de recuperare a lui Vettel s-a oprit în preajma podiumului, pe locul al patrulea. Fără să forțeze, Hamilton a terminat pe locul IX, la mai mult de un tur în urma învingătorului. În afara celor menționat, au mai punctat în Mexic, francezul Esteban Ocon (Force India) - locul V (la un tur), canadianul Lance Stroll (Williams) - locul VI, mexicanul Sergio Perez (Force India) - locul VII, danezul Kevin Magnussen (Haas) - locul VIII, spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda) - locul 10. Al doilea pilot al echipei Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, a abandonat în turul 6, din cauza unor probleme la unitatea de propulsie.

Clasamentul general al piloților: 1. Lewis Hamilton - 333 p; 2. Sebastian Vettel 277 p; 3. Valtteri Bottas – 262 p; 4. Daniel Ricciardo 192 p; 5. Kimi Räikkönen – 178 p; 6. Max Verstappen - 148 p; 7. Sergio Perez -  92; 8. Esteban Ocon – 83 p; 9. Carlos Sainz jr – 54 p; 10. Lance Stroll – 40 p. Penultima etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, va avea loc la 12 noiembrie, la Sao Paulo.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.