Sport

Careul de dame pe semicerc

Ziarul de Vrancea
16 dec 2020 1002 vizualizări

Norvegia – Danemarca și Franța – Croația sunt semifinalele CE de handbal feminin *Croația este revelația competiției, în timp ce Rusia a dezamăgit în ultima rundă

Marți seară s-au încheiat partidele din grupele principale la CE de handbal feminin, din Danemarca, iar rezultatele au stabilit echipele calificate în semifinalele competiției. România, învinsă în ultimul meci de Olanda, a încheiat pe locul 12 la general, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor la CE. Norvegia, clasată pe cinci la ediția trecută, va înfrunta echipa gazdă, Danemarca, în timp ce Franța, deținătoarea titlului, va întâlni echipa revelație Croația, în semifinale. Norvegia, rămasă fără un titlu internațional de la cel continental cucerit în 2016, a dominat clar competiția până acum, având victorii pe linie, șase în total, câștigând de fiecare dată la cel puțin șapte goluri, chiar și în fața campioanei mondiale en titre, Olanda. În ultima partidă din grupă, nordicele au dispus de Ungaria cu 32-21. Norvegia, cu interul dreapta Nora Mørk revenită aproape de forma sa maximă, are prima șansă în semifinala de vineri cu Danemarca, echipă care a obținut marți biletul pentru careul de ași după o victorie clară și surprinzătoare, cu 30-23, în fața Rusiei, vicecampioana europeană. Danezele au avut patru goluri avans la pauză, 13-9, iar în partea secundă au reușit să își consolideze avantajul de pe tabelă. Portarul Sandra Tøft a avut din nou o evoluție remarcabilă, cu 44% procentaj, Mie Hojlund a marcat 7 goluri, Mia Bidstrup și Kristine Jørgensen, câte 4. De la rusoaice s-a remarcat Daria Dmitrieva, cu 9 goluri. Franța este  favorită certă în semifinala cu Croația, după ce a dominat marți seara Suedia, în meciul câștigat cu 31-25. În meciul cu scandinavele, Franța a făcut diferența în repriza secundă, după 14-14 la pauză. Estell Nze Minko a marcat 6 goluri, Alexandra Lacrabere 5, Pauline Coatanea 4, Aissatou Kouyate 4, Pauletta Foppa 4. Cea mai bună marcatoare a suedezelor a fost Isabelle Gullden, cu 5 reușite. Croația a profitat de debutul bun de competiție, cu victorii contra Ungariei, Serbiei și Olandei, câștigând și meciul decisiv cu Germania, 23-20. Ana Debelic, cu 6 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a croatelor,Portarul Tea Pijevic a făcut un meci mare, cu 16 parade (50%). Julia Maidhof s-a remarcat dela învinse, cu 9 goluri.

În meciul pentru locul al cincilea se vor confrunta Rusia, campioana olimpică en titre, vicecampioană europeană în 2018, și Olanda, campioana mondială en titre și medaliată cu bronz în 2018. Semifinalele se vor disputa sâmbătă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.