Sport

Canotorii români s-au întors cu șase medalii de la Campionatele Europene

Ziarul de Vrancea
10 apr 2021 654 vizualizări

Titlul se explică aproape ca un banc de la Radio Erevan. Nu e flotă, e doar flotilă, și nu e vorba de îndoliata suverană a Regatului Unit, ci de altă „regină”, a canotajului mondial,

Elisabeta Lipă care de multă vreme conduce cu mână forte și multă inimă sportul românesc cu rame și vâsle. Cu mici întreruperi minsteriale și mici sincope (anul olimpic 2012, pentru care a plătit). Cert este că rezultatele de la canotaj din ultimul cincinal olimpic sunt mult-mult peste media realizărilor sportive românești.

Ieri s-au desfășurat în localitatea italiană Varese (Lombardia), finalele Campionatelor Europene de canotaj. Au participat 13 echipaje românești, cinci s-au calificat direct din serii, iar în urma semifinalelor și recalificărilor au rămas doar noul pentru finale. Ca număr de medalii, rezultatul de la Varese este ușor inferior cu cel din 2019 de la Poznan (șase la număr) dar distribuția este alta: două de aur și patru de argint, față de 4-1-1 în Polonia. La Varese România a cucerit medalii de aur la dublu vâsle feminin (Nicoleta Bodnar și Simona Geanina Radiș) și 8Â1 feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea), iar medaliile de argint au fost obținute la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș), simplu vâsle feminin, categorie ușoară (Gianina Beleagă), patru rame masculin (Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari) și opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu). Senzațională a fost cursa fetelor de la 8Â1, care au umilit echipajelor din UK și Olanda, iar „optul masculin” a fost foarte aproape de succes.

Rezultatele de la Europene nu aduc locuri-cotă pentru Jocurile Olimpice. Șapte echipaje românești sunt deja calificate, iar pentru restul probelor (inclusiv „opturile”) bătălia finală se va da la Regata Lucerna, la mijlocul lunii mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.