Sport

Candidați la premiile Laureus

Ziarul de Vrancea
24 feb 2021 577 vizualizări

*favoriți sunt Naomi Osaka, Lewis Hamiltan și rugbiștii naționalei Africii de Sud

Pilotul britanic Lewis Hamilton, deținătorul titlului mondial în Formula 1, și jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, proaspăta campioană de la Australian Open, se numără printre sportivii nominalizați pentru premiile celei de-a 22-a Gale anuale a Academiei Laureus, ale căror nume au fost comunicate ieri.

La masculin, contracandidații lui Hamilton pentru titlul de Sportiv al anului sunt baschetbalistul american LeBron James, campion al NBA cu Los Angeles Lakers, atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern München), desemnat de FIFA cel mai bun fotbalist din 2020, tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a cucerit pentru a 13-a oară titlul la Roland Garros, atletul suedez Armand Duplantis, recordmanul lumii la săritura cu prăjina, și fondistul ugandez Joshua Cheptegei, care a doborât anul trecut recordurile mondiale la 5.000 m și 10.000 m.

Naomi Osaka le are la rândul ei drept contracandidate pentru premiul rezervat Sportivei anului pe ciclista olandeză Anna van der Breggen, schioara italiană Federica Brignone, atleta kenyană Brigid Kosgei, baschetbalista americană Breanna Stewart și jucătoarea franceză de fotbal Wendie Renard. La categoria cea mai bună echipă a anului, candidatele sunt selecționata de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en titre, alături de formațiile Bayern München (fotbal), Los Angeles Lakers (baschet), Kansas City Chiefs (fotbal american), Mercedes AMG (Formula 1) și FC Liverpool (fotbal).Ciclistul sloven Tadej Pogacar, câștigătorul Turului Franței 2020, candidează la rândul său pentru premiul Revelația anului, alături de jucătorii de tenis Iga Swiatek (Polonia) și Dominic Thiem (Austria), fotbalistul Ansu Fati (Spania/FC Barcelona), pilotul Joan Mir (Spania) și jucătorul de fotbal american Patrick Mahomes (SUA).

Câștigătorii 2021 Laureus World Sports Awards vor fi desemnați pe baza voturilor ziariștilor sportivi din întreaga lume și vor fi anulați în cursul lunii mai, în cadrul unei ceremonii virtuale, din cauza pandemiei de coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.