Sport

Campionat prefăcut în Cupă

Ziarul de Vrancea
2 aug 2020 835 vizualizări

Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca meciul CSU Craiova – CFR Cluj să decidă titlul urmând a se disputa prelungiri și lovituri de departajare în caz de egalitate

Comitetul Executiv al FRF a decis, ieri că în cazul în care după două reprize scorul meciului de aseară Universitatea Craiova – CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului Ligii I, ar fi egal, titlul se va decide după prelungiri sau, dacă va fi cazul, la loviturile de departajare. “Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunțarea reprezentantelor fiecărei țări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv”, se arată pe site-ul FRF.Burleanu a precizat că au fost cinci scenarii discutate. „Cel mai bun scenariu ar fi fost la UEFA să accepte ca meciul Astra-Craiova să se joace la 5-6 august. UEFA nu a fost de acord, așa că a trebuit să discutăm alte scenarii. Varianta pe care am adoptat-o este cea care produce cel mai mic nivel de nedreptate și ne expune celui mai mic risc și pune mai presus decât orice meritul sportiv. Prima variantă a fost omologarea rezultatelor și trimiterea către Comisia de Disciplină. Al doilea, înghețarea clasamentului. Al treilea a fost de puncte per meci, luând în calcul toate meciurile disputate. A patra variantă a fost de luncte per meci doar cu meciurile disputate în play-off”, a declarat Burleanu.

În afară de finalizarea campionatului play-out, la care s-a solicitat o nouă consultare a cluburilor, Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca Ligile 2 și 3 să înceapă pe 29 august, iar echipele participante la jocurile de baraj pentru promovare / menținere au obligația de a trimite către FRF tabelul cu persoanele testate pentru Covid-19 și rezultatele testelor cel târziu la ora 12:00 a zilei în care se desfășoară jocul. Nerespectarea acestei decizii duce la pierderea meciului cu 0-3, conform Comitetului Executiv al FRF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.