Sport

Campioane cu repetiție

Ziarul de Vrancea
7 sep 2019 813 vizualizări

Echipa feminină de tenis de masă a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul european, învingând Polonia în semifinale și Portugalia în finală

Echipa feminină de tenis de masă a României, formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szöcs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, a câștigat pentru a doua oară consecutiv (după Luxembourg, 2017) titlul european pe echipe la tenis de masă, în competiția desfășurată la Nantes. După ce s-a calificat fără probleme de pe primul loc în grupa din care a făcut parte, echipa tricoloră condusă de Viorel Filimon a întâlnit în semifinale echipa Poloniei, cu două sportive naturalizate în lot, o chinezoaică și o ucraineancă. Elizabeta Samara a început cu o victorie, scor 3-1 (11-4, 8-11, 11-9, 11-3), în fața Nataliei Partyka, un meci fără probleme, setul al doilea pierdut putând fi pus pe seama unei ușoare relaxări a Elizei. Daniela Dodean-Monteiro a avut parte de o adversară foarte puternică, Li Qian, căreia nu i-a putut face față: scor 0-3 (3-11, 7-11, 11-13). Cea mai bună jucătoare română, Bernadette Szöcs, a avut și ea probleme ușoare în setul II, dar a câștigat cu 3-1 (11-9, 8-11, 11-4, 13-11)) în fața Nataliei Bajor, iar punctul victoriei a fost adus de Eliza Samara, care a „răzbunat-o” copios pe Dana Monteiro, dispunând de Li Qian, o jucătoare cu profil defensiv, cu scorul de 3-0 (11-8, 11-7, 11-7). Spre deosebire de Dana, care s-a avântat în atac, încercând să grăbească finalizarea, Eliza a fost mult mai răbdătoare și a beneficiat de un serviciul foarte bun.

Tricolorele au avut, ieri, semifinala cu Portugalia, o echipă cu două chinezoaice, care a trecut în semifinale de Ungaria, scor 3-1. În prima partidă, Bernadette Szöcs a învins-o pe Shao Jieni, cu scorul de (3-2) 11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6, românca fiind nevoită să întoarcă scorul de la 1-2 la seturi. Al doilea meci a avut-o pe Daniela Monteiro în fața experimentatei Yu Fu (41 de ani), care pornea favorită. Strategia antrenorului a fost ca Dana s-o „macine” pe Yu înaintea disputei cu Bernie, însă n-a fost nevoie. Dana a câștigat entuziasmant cu 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3), după ce a fost condusă cu 1-2, românca dominând-o cu autoritate pe portugheză în ultimul set. Ultimul joc a fost o simplă formalitate pentru Elizabeta Samara, în fața Leilei Oliveira. Leila este o jucătoare tânără și talentată, dar jocul elaborat al Elizei și-a spus cuvântul, ea câștigând aproape toate raliurile din meci. Samara a câștigat, în cele din urmă cu 3-0 (11-9, 11-7, 11-6). România a câștigat și în 2017 Campionatul European de la Luxemburg, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 3-2. Echipa antrenată de Viorel Filimon a pierdut un singur meci pe tot parcursul competiției (Daniela Dodean Monteiro a fost învinsă de Qian Li din Polonia, în semifinale, scor 3-0).

În finala masculină, echipa Germaniei formată din Dimitrij Ovtcharev, Timo Boll și Patrick Franziska au învins Portugalia cu 3-0. Din echipa lusitană a făcut parte Joao Monteiro, soțul Danielei noastre

Declarații la cald

Elizabeta Samara: „E frumos să îți aperi trofeul, e un sentiment minunat să fii cea mai bună echipă din Europa”.

Daniela Dodean-Monteiro:”Abia așteptăm ca peste doi ani, la Cluj, să fim din nou campioane europene”

Bernadette Szöcs: „Suntem cea mai bună echipă din Europa și ar fi extraordinar să reușim din nou această performanță la Cluj”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.