Sport

Calificare în lacrimi

Ziarul de Vrancea
10 dec 2019 958 vizualizări

Olympique Lyon a obținut dramatic accesul în optimile campionilor dar jucătorii au fost scuipați de propriii suporterii ultras

Fără numeroși titulari, FC Barcelona a învins, marți, în deplasare, cu 2-1, pe Inter Milano, în etapa a VI-a, ultima, a Grupei F a Ligii Campionilor. Inter ratează calificarea în optimile Ligii Campionilor și va juca în 16-imile Ligii Europa. Borussia Dortmund, învingătoare, cu 2-1, acasă, în fața Slaviei Praga, echipa la care a jucat Niclae Stanciu titular, obține biletele de optimi. Ajax, echipa lui Răzvan Marin, nu se califică nici ea, dar o face Olympique Lyon.

La Lyon, calificarea echipei franceze a fost sărbătorită într-un mod regretabvil de suporteri, după rezultatul de egalitate „smuls” pe teren propriu cu Leipzig, scor 2-2, în ultima etapă a Grupei G. Căpitanul Memphis Depay a marcat în minutul 82 golul care i-a adus lui Lyon calificarea în optimi, după ce a fost condusă cu 0-2 la pauză și după ce a ocupat locul II al grupei, în urma formației germane, dar și în urma rezultatului din celălalt meci, Benfica Lisabona - Zenit Sankt Petersburg.Nu a fost decât o scurtă sărbătoare pentru Ciprian Tătărușanu, care a fost rezervă și coechipierii lui, din cazua unui incident care era să se soldeze cu o bătaie generală între câțiva fotbaliști și fani din Peluza Nord. Un suporter a intrat pe gazon cu un banner împotriva fundașul brazilian Marcelo (pe care scria „Marcelo, cară-te” și era imprimat capul unui măgar), jucător aflat de mai mult timp în vizorul fanilor, care îl acuză de evoluții neconvingătoare. Depay nu a putut suporta acest lucru și a alergat înspre suporterul cu bannerul, încercând să i-l ia. Din tribună au sărit alți ultrași din gruparea Bad Gones. Au urmat îmbrânceli între suporteri și jucători, conflictul fiind aplanat în cele din urmă după interevenția stewarzilor. Portarul Anthony Lopes și Houssem Aouar, jucători formați la club, au rămas să discute cu fanii mai multe minute după incident.Cu ochii în lacrimi, căpitanul Depay a mărturisit după incident că suporterii i-au scuipat pe jucători. Acolo, ne-au scuipat, ne-au scuipat! Nu am mai văzut nicodată așa ceva”, a declarat olandezul, potrivit lequipe.fr. Președintele clubului, Jean-Michel Aulas, a promis că suporterul va fi identificat și sancționat pentru banner-ul lui, la fel cei care i-au sărit în ajutor. Rezultatele ultimei etape în grupele E-H:

Grupa E: RB Leipzig – FC Liverpool 0-2. Keita ('57), Salah ('58); Napoli – Genk 4-0. Milik ('3, '26, '38- penalty), Mertens ('75 – penalty). Ianis Hagi a intrat în min. 72 la Genk. Clasament: 1. Napoli – 13 p; 2. Napoli – 12 p; 3.Salzburg – 7 p; 4. Genk-1 p.

Grupa F:Inter Milano - FC Barcelona 1-2. Lukaku ('44) / Perez ('23), Fati ('86);Borussia Dortmund – Slavia Praga 2-1. Sancho ('10), Brandt ('61)/ Soucek ('44. .Nicolae Stanciu a fost titular la Slavia și a jucat tot meciul. Weigl (Dortmund) a fost eliminat, în minutul 77.Clasament: 1. Barcelona – 14 p; 2. Dortmund – 10 p; 3. Inter – 7 p; 4. Slavia – 2 p.

Grupa G: Olympique Lyon - RB Leipzig 2-2. Aouar ('50), Depay ('82) / Forsberg ('9 – penalty), Werner ('33 – penalty); Benfica Lisabona - Zenit Sankt Petersburg 3-0. Cervi ('47), Pizzi ('58 - penalty), Azmoun ('79 – autogol. - Santos (Zenit) a fost eliminat, în minutul 56.Clasament: 1. Leipzig – 11 p; 2. Lyon – 8 p; 3. Benfica – 7 p; 4. Zenit – 7 p.

Grupa H: Chelsea – Lille 2-1. Abraham ('19), Azplicueta ('35) / Rémy ('78); Ajax Amsterdam – Valencia 0-1. Rodrigo ('24). Răzvan Marin a fost rezervă la Ajax. Clasament: 1. Valencia – 11 p; 2. Chelsea- 11 p; 3. Ajax – 10 p; 4. Lille – 1 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.