Sport

Călătorie degeaba peste Atlantic

Ziarul de Vrancea
5 sep 2021 593 vizualizări

*Meciul Brazilia Argentina, derbiul grupei sud-americane de calificare la Cupa Mondială s-a întrerupt după șapte minute, pentru că patru jucători argentinieni din Premier League au fost acuzați că n-au respectat protocolul anti-COVID-19

Meciul Brazilia – Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale, a fost suspendat, duminică seară, după doar șapte minute de joc, după ce oficiali din sănătate au pătruns pe teren existând îngrijorare cu privire la trei dintre fotbaliștii echipei oaspete. Federația argentiniană a anunțat că jocul, la care în momentul întreruperii scorul era 0-0, nu va continua.

Antonio Barra Torres, președintele agenției braziliene pentru sănătate, a declarat că patru jucători argentinieni vor fi amendați și “deportați” pentru că nu au respectat protocolul covid-19.Agenția braziliană pentru sănătate a cerut ca patru dintre jucătorii Argentinei care evoluează în Premier League, în Anglia, să stea în carantină înainte de meci. În ciuda acestei cerințe, trei dintre jucători au fost titulari la meciul cu Argentina. Este vorba de jucătorii echipei Aston Villa, Emiliano Martinez și Emiliano Buendia, precum și Giovanni Lo Celso și Cristian Romero, de la Tottenham, care s-au prezentat la lotul Argentinei deși Premier League nu voia ca fotbaliștii să plece la echipele naționale ca să nu stea în carantină la întoarcerea în Regatul Unit.

Starul argentinian Lionel Messi, s-a arătat șocat de ridicolul situației: „Suntem aici de trei zile și au așteptat să înceapă meciul ca să ne spună că nu putem juca?”, s-a întrebat fotbalistul de la PSG, convins

Confederația sud-americană de fotbal CONMEBOL a confirmat ulterior că jocul, cu scorul de 0-0 în momentul întreruperii, a fost oprit definitiv de arbitru, care va prezenta la FIFA un raport disciplinar. FIFA a confirmat suspendarea jocului și a adăugat că va furniza alte detalii în curând. Forul internațional va aduna date de la toate părțile implicate înainte de a lua o decizie.

Suspendarea meciului vine pe fondul unui val de nemulțumire în America de Sud pentru regulile care au împiedicat mai multe echipe să-și folosească unii dintre cei mai buni jucători în cele trei etape ale preliminariilor Cupei Mondiale din această lună. Brazilia nu avea nouă jucători pentru meciul din Argentina, iar alte echipe sud-americane au pierdut și ele fotbaliști din cauza deciziei unor cluburi europene de a nu-și lăsa jucătorii să călătorească, deoarece ar trebui să efectueze o perioadă de carantină la întoarcere, iar cluburile nu vor să-și piardă jucătorii pentru meciurile din campionat.

Ca un fapt divers, ultima întâlnire dintre Brazilia și Argentina a fost finala „Copa America” disputată pe 10 iulie 2021 pe stadionul Maracana și câștigată de Argentina cu 1-0. O fi având importanță, n-o fi având...?

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.