Sport

Câinii, vedetele Ligii I

Ziarul de Vrancea
17 iul 2019 978 vizualizări

Pentru a doua oară în două etape, un meci cu Dinamo prezintă interes maxim

Una dintre cele (doar) trei echipe învingătoare din prima rundă, CS Universitatea Craiova – și aceea ca vai de lume, salvată de un copil U21 în fața academicienilor-aviatori – întâlnește pe Arena Națională pe „catrastrofa nucleară” a etapei inaugurale. Bineînțeles, vorbim despre Dinamo, care trebuie să facă pe dracul în paisprezece să spele rușinea de pe Litoral. Și nu cu oricine, ci cu una dintre „europenele” noastre. Și nu oricum, ci în fața unei galerii ostile, care n-a lipit toată săptămâna geană pe geană ca să vadă cum poate să-l demită pe „Geană” și să-l readucă pe vrednicul Rednic. Anul trecut, după o secetă de 70 de zile, Dinamo, condusă de anterior numitul Rednic, obținea o victorie în fața oltenilor lui Mangia, cu 3-0, iar italianul Mattia Montini se profila ca unul dintre candidații la titlul de golgeter al campionatului. Rednic, după ce a dus cohorta câinilor pe locul IX în campionat nu mai este, însă Montini a rămas și ar putea să-și reamintească pofta de gol în fața oltenilor lui „Papură Vodă”. Nici nu mai poate fi vorba de oboseala craiovenilor, după meciul european susținut în fața puternicei formații azere. Una peste alta, dinamoviștii vor să se reabiliteze, dar să le și dea peste bot suporterilor care întrec măsura, craiovenii simt că poate fi o pleașcă situația de la Dinamo, așa că se anunță un meci pe cinste.

CFR Cluj, cel mai grande dintre granzi, scăpată ieftin din confruntările cu Astana se deplasează la Clinceni și probabil că vor câștiga fiindcă e un meci exact pe calapodul lui Dan Petrescu: un gol rapid, apărare ermetică, încă un gol, ura și la „aerodrom”. Nici FCSB nu prea are probleme cu prietenii de la Sepsi, cu care pare a se înțelege până la urmă în privința lui Florin Ștefan, Viitorul lui Hagi, cu gândul la belgienii de săptămâna viitoare, pune de o chindie la Târgoviște, restul meciurilor ținând de imprevizibilul primelor etape. O singură mențiune, derbiul județean de la Sibiu. Până acum, Mediașul a fost șef peste reședința județului, dar pare că echipa lui Miriuță arată oleacă altfel....

Programul etapei (19-22 iulie)

Vineri: FC Hermanstadt – Gaz Metan Mediaș (ora 18:00), Chindia Târgoviște – FC Viitorul (21:00).

Sâmbătă: FC Botoșani – FC Voluntari (18:00), Academica Clinceni – CFR Cluj (21:00).

Duminică: Poli Iași – Astra Giurgiu (18:00), Dinamo – CSU Craiova (21:00).

Luni: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB (21:00).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.