Sport

„Cadavrul viu” în variantă modernă

Ziarul de Vrancea
4 mai 2020 685 vizualizări

Un fotbalist congolez de la Schalke declarat mort acum patru ani a apărut în Ruhr viu și nevătămat

Acțiunea binecunoscutei piese de teatru a lui Lev Tolstoi s-a reeditat, cu aproximație, în fotbalul contemporan. Hiannick Kamba, un fost fotbalist al clubului Schalke 04 Gelsenkirchen, declarat mort în ianuarie 2016 în Republica Democrată Congo, a fost văzut în weekend în Germania, scrie ziarul Bild. Hiannick Kamba a fost format la juniorii clubului Schalke, unde a jucat ca fundaș dreapta, alături de Manuel Neuer, fără să reușească să se impună în fotbalul mare. Declarat mort în RD Congo pe 9 ianuarie 2016 după un presupus accident de circulație, el este în viață și a fost fotografiat în weekend în Bazinul Ruhr. Potrivit Bild, soția lui Kamba este suspectată că a încasat banii din asigurarea de deces. În vârstă acum de 33 de ani, Kamba lucrează ca tehnician chimist la un furnizor de energie, nu departe de Gelsenkirchen. În 2018, fostul jucător s-ar fi prezentat la ambasada Germaniei de la Kinshasa, capitala RD Congo, pentru a spune că anunțul decesului său a fost o minciună. Afacerea nu a fost mediatizată atunci, doar anchetatorii ocupându-se de acest dosar. „Hiannick Kamba a indicat că a fost abandonat de niște prieteni în timpul nopții în Congo în ianuarie 2016. El ar fi fost lăsat fără acte, fără bani și fără telefonul mobil”, a explicat procurorul Anette Milk pentru Bild.

Așteptând ca fostul jucător și soția sa, cu care are un fiu în vârstă de zece ani, să fie judecați, justiția germană continuă investigațiile. Ea încearcă să afle dacă certificatul de deces emis de RD Congo a fost falsificat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.