Sport

Bye-bye Indian Wells!

Ziarul de Vrancea
7 mar 2020 837 vizualizări

Marile turnee din California din California au fost anulate din cauza viruslui Covid 19 *sportivii sunt revoltați că au aflat de aceasta doar pe rețelele de socializare

Lovitură în lumea tenisului: turneul ATP Masters 1000 și cel WTA de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells au fost anulate din cauza coronavirusului

Această decizie a fost luat după ce „Departamentul de sănătate publică al comitatului Riverside a declarat o urgență de sănătate publică pentru Coachella Valley, în urma unui caz confirmat de coronavirus (Covid-19) la nivel local”, a indicat conducerea turneului, care a asigurat că a urmat „sfaturile profesioniștilor din sănătate, ale Centrelor pentru controlul maladiilor și ale statului California”. Câteva zeci de mii de persoane circulă în mod obișnuit prin instalațiile turneului, doar terenul central de la Indian Wells putând găzdui 16.000 de spectatori. „Nu este în interesul general al fanilor, jucătorilor și zonelor învecinate ca turneul să aibă loc. Trebuie să fim cu toții uniți pentru a proteja comunitatea împotriva epidemiei de coronavirus”, au adăugat organizatorii. „Suntem pregătiți să ținem turneul la o altă dată și analizăm opțiuni”, a declarat directorul turneului, fostul tenisman german, Tommy Haas.

La o lună după Australian Open, turneul de la Indian Wells constituia primul mare rendez-vous al primăverii din lumea tenisului, înaintea turneului de la Miami (Florida), prevăzut două săptămâni mai târziu și amenințat, la rândul său, de epidemie.

Majoritatea celor mai buni jucători ai lumii erau așteptați la Indian Wells, de la sârbul Novak Djokovic și spaniolul Rafael Nadal, la americanca Serena Williams și australianca Ashleigh Barty.

Jucătoarea română Simona Halep, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, declarase forfait pentru competiția californiană, din cauza unor probleme medicale, la fel ca și canadianca de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial și deținătoarea titlului la Indian Wells. Jucătorii și jucătoarele se declară nemulțumiți de faptul că au aflat de pe rețelele de socializare de anularea turneului de la Indian Wells, deși erau deja în California. „Era bine ca ATP Tour să comunice un pic mai bine cu jucătorii despre suspendarea unui asemenea turneu, când eram toți aici... Să aflăm de pe rețelele sociale este destul de aiurea”, as cris Diego Schwartzman, pe Twitter. „WTA, nu puteați cel puțin să organizați o întâlnire cu jucătoarele?”, s-a întrebat Kirsten Flipkens. Un utilizator al rețelei Twitter s-a arătat mirat de faptul că jucătorii nu au știut dinainte de anularea turneului. „Da, am aflat de pe Twitter, chiar acum”, a răspuns Sorana Cîrstea, singura jucătoare română anunțată pe tabloul principal. Jamie Murray nu se aștepta ca Indian Wells să fie anulat doar pentru un caz de coronavirus confirmat în regiunea în care se dispută turneul. „Nu e un semn bun pentru circuit că turneul de la Indian Wells a fost anulat pentru un caz de coronavirus în Cachella Valley. Broward County (unde se dispută Miami Open) are mai multe cazuri confirmate. Monte Carlo este la granția din nordul Italiei, blocat în prezent. Rome Masters? French Open? Wimbledon?”, a scris el.

Clasamentele tenisului

Top 10 WTA: 1 (1). Ashleigh Barty (Australia) – 8.717 p; 2(2). Simona Halep(România) - 6.076 p; 3 (3). Karolina Pliskova (Cehia) – 5.205 p; 4 (5). Sofia Kenin (SUA) – 4.590 p; 5 (7). Elina Svitolina (Ucraina) – 4.580 p; 6 (4).Bianca Andreescu (Canada) – 4.555; 7(6). Kiki Bertens (Olanda) – 4.335 p; 8 (8). Belinda Bencic (Elveția) – 4.010 p; 9 (9).Serena Williams – 3.915 p; 10 (10).Naomi Osaka (Japonia) – 3.625 p. Pozițiile celorlalte jucătoare române din Top 200: Sorana Cîrstea – 75 (74); Irina Begu – 81 (104); Patricia Țig- 85 (80); Ana Bogdan – 92 (90);Mihaela Buzărnescu – 120(117);Monica Niculescu – 133 (133); Irina Bara – 159(168); Jaqueline Cristian – 162 (174); Gabriela Ruse – 176 (170); La dublu: Raluca Olaru- 55 (53); Monica Niculescu - 61 (61).

Top 10 ATP: 1(1). Novak Djokovic (Serbia) – 10.220 p; 2 (2).Rafael Nadal Spania)- 9.850 p; 3 (3).Dominic Thiem (Austria) – 7.045 p; 4(4). Roger Federer (Elveția) – 6.630 p; 5(5).Daniil Medvedev (Rusia)- 5.890; 6 (6). Stephanos Tsitsipas (Grecia) – 4.745 p; 7 (7). Alexander Zverev (Germania) – 3.630 p;8(8). Matteo Berrettini (Italia) – 2.860 p; 9 (9). Gaël Monfils (Franța) - 2.860p; 10 (10). David Goffin (Belgia) – 2.600p. Jucătorii români din top 200: Marius Copil–183 (183). La dublu: Horia Tecău –20 (20).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.