Sport

Bye-bye, Indian Wells!

Ziarul de Vrancea
12 mar 2019 470 vizualizări

In optimile turneului de la Williams, Marketa Vondrousova de 19 ani a învins fostul lider mondal, Simona Halep * România nu mai are reprezentanți nici la dublu * învins la simplu, Novak Djokovic s-a răzbunat pe Horia Tecău la dublu

Ceea ce a prefigurat oarecum Simona Halep în întâlnirea chinuită cu ucraineanca Kozlova s-a întâmplat în partida din optimile de finală cu o jucătoare la fel de tânără, dar mult mai talentată, Marketa Vondrousova (61 WTA) din Cehia. Aceasta a câștigat meciul cu fostul lider mondial cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2, iar Simona va coborî cel puțin pe locul 3 WTA.

Jucătoarea română a făcut unul dintre cele mai slabe seturi de început de meci din acest an, în care nu a reușit să-și fructifice niciodată serviciul. Statistica arată o proporție foarte bună de reușită a primului, de 74 la sută (67 la sută - Vondrousova), dar serviciul româncei nu a produs niciun prejudiciu adversarei și nici nu s-a apropiat la minge de game (doar 29 la sută puncte obținute cu primul). Marketa stăpânește bine scurta și lobul, alternează foarte bine marginile pe care le țintește și accelerează incredibil jocul în anumite momente.. Cu toate acestea, nu se poate spune că a existat o presiune sufocantă pe Simona Halep. Ca de obicei, fostul lider WTA a stat mai bine în schimburile lungi, pentru că Vondrousova își pierde răbdarea. Când jocul a curs cu puncte scurte, cea care a greșit a fost Halep. Astfel, setul s-a încheiat cu 6-2 pentru jucătoarea cehă, după 30 de minute de joc. Lucrurile s-au schimbat în setul secund, mai ales în urma dereglării jocului Marketei Vondrousova. Risipa și-a făcut loc în evoluția jucătoarei de 19 ani, care nu a mai reușit să returneze atât de bine, dar nu este mai puțin adevărat că și Simona Halep și-a ridicat nivelul prestației, mai ales prin reducerea numărului de erori neforțate (5-19). Halep nu a servit mai bine cu primul dar a câștigat toate punctele cu cel de-al doilea. Dar Simona p nu și-a mai pierdut serviciul, a reușit break-ul la 2-1 și l-a păstrat până la final, impunându-se cu 6-3, după 66 de minute de joc. Setul decisiv a început cu o luptă acerbă, cu schimburi lungi și efort epuizant al ambelor jucătoare. Simona Halep a avut inițiativa, însă a cedat ușor, nereușind nici în acest set să-și fructifice serviciul. Vondrousova a fost sportiva mai proaspătă și și-a corectat subit precizia loviturilor. Marketa a arătat o defensivă impenetrabilă, pe lângă fumosul joc ofensiv din primul set, obținând cea mai importantă victorie a carierei. “Da, înfrângerile sunt mai ușor de digerat acum. Trec mai repede peste ele, dar totuși sunt dezamăgită și supărată. De fapt, astăzi am plâns, după mult timp. Este normal. Și dau sută la sută în fiecare meci, la fiecare turneu. De aceea sufăr când pierd. Însă învăț din aceste meciuri. Abia aștept săptămâna viitoare, turneul umător și nu voi renunța”, a spus Simona Halep, după meci. Vondrousova a replicat: “Cred că am luptat foarte bine. A fost un meci foarte greu și am alergat mult, iar uneori simțeam că mor, dar am continuat să lupt pentru fiecare punct. Este o săptămână extraordinară pentru mine. Este primul meu succes de Top 10 și sunt fericită că am ajuns în sferturile de finală și de prestația mea”, a spus sportiva în vârstă de 19 ani. Vondrousova va juca în sferturi cu ucraineanca Elena Svitolina, care a învins-o cu 7-6, 5-7, 6-4 pe australianca Ashleigh Barty.

Andreescu da, Osaka ba!

Dacă Simona ar fi învins-o pe Marketa ar fi avut o șansă de a reveni pe prima poziție mondială, fiindcă japoneza Naomi Osaka a fost învinsă de o sportivă în formă excelentă, elvețianca Belinda Bencic (23 WTA), aceasta impunându-se cu scorul de 6-3, 6-1. “Nu a fost atât de ușor cât pare dacă ne uităm la rezultat și mă așteptam să fie greu”, a declarat Bencic. La rândul ei, Naomi a spus că nu regretă deznodământul. „Sincer, în astfel de momente, cu un astfel de scor, în mod normal m-aș simți deprimată și tristă. Dar acum mă simt destul de bine pentru că având în vedere circumstanțețe, cred că am făcut tot ce am putut și nu am regrete. Am încercat să fiu pozitivă tot meciul. Belinda a jucat foarte bine, este o sportivă incredibilă. Cred că nu puteam face nimic, având în vedere cum jucam”, a afirmat japoneza.

În sferturi, s-a calificat și canadianca de origine română, Bianca Andreescu (60 WTA), care a trecut de o altă adversară puternică, chinezoaica Wang Qiang (18) cu 7-5, 6-2. Aseară, Bianca a jucat cu spaniola Garbiñe Muguruza (20 WTA), care a trecut de olandeza Kiki Bertens, scor 5-7, 6-1, 6-4. La 18 ani, Bianca Andreescu a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge în sferturi la Indian Wells în ultimii 10 ani. Alte rezultate: Venus Williams (SUA) – Mona Barthel (Germania) 6-4, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Anett Kontaveit (Estonia) 7-6, 4-6, 6-2; Angelique Kerber (Germania) – Arîna Sabalenka (Belarus) 6-1, 4-6, 6-4.

Nici perechea Raluca Olaru / Darija Jurak (România / Croația) n-a reușit să treacă de cuplul Gabriela Dabrowski / Xu Yifan (Canada / China), care a eliminat încă trei românce de pe tablou, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu (ultima, în cuplu cu americanca Abigail Spears). Raluca și Darija au fost învinse cu 3-6, 2-6 de către favoritele nr. 5

Horia, ultimul mohican

Românii au încheiat prezența la Indian Wells 2019 cu Horia Tecău. Perechea pe care acesta o face cu olandezul Jean-Julien Rojer a fost eliminată în sferturi de echipa Novak Djokovic/Fabio Fognini (Serbia/Italia), scor 6-7, 6-2, 6-10 într-o oră și 36 de minute.

La simplu, înaintea confruntării de dublu, Novak Djokovic a fost învins cu scorul de 4-6, 4-6 de către germanul Philipp Kohlschreiber (39 ATP), într-o oră și 38 de minute. Germanul a obținut primul succes în fața unui lider ATP. “A trebuit să trec peste înfrângerea de la simplu într-o oră, pentru că am jucat la dublu. Trebuie să recunosc că m-am gândit la meciul anterior. Când reușeam un retur bun, mă întrebam de ce n-am făcut asta și la simplu. Nu este ușor din punct de vedere psihic să te resetezi și să ajungi la intensitatea necesară atât de repede după o înfrângere dezamăgitoare la simplu. Dar nu este prima dată. Am mai făcut asta. Mă bucur că am reușit să ne impunem. Am învins o echipă de dublu foarte experimentată”, a spus Djokovic.

Aceasta a fost cea mai mare surpriză a zilei în turneul ATP, dar n-a fost singura, Kei Nishikori și Marin Cilic căzând și ei victime turului III. Iată rezultatele zilei: Hubert Hurkacz (Polonia) - Kei Nishikori (Japonia) 4-6, 6-4, 6-3; Denis Shapovalov (Canada) - Marin Cilic (Croația) 6-4, 6-2; Kyle Edmund (Marea Britanie) - Radu Albot (R. Moldova) 6-3, 6-3; Roger Federer (Elveția) – Stanislas Wawrinka (Elveția) 6-3, 6-4; John Isner (SUA) - Guido Pella (Argentina) 6-3, 6-4; Karen Hachanov (Rusia) - Andrei Rublev (Rusia) 7-5, 6-3; Filip Krajinovic (Serbia) - Daniil Medvedev (Rusia) 6-3, 6-2; Rafael Nadal (Spania) - Diego Schwartzman (Argentina) 6-3, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.