Sport

Buturuga italiană și alte mici necazuri

Ziarul de Vrancea
10 ian 2018 528 vizualizări

Echipa masculină de handbal a României începe astăzi, la Bolzano, campania de calificare pentru CM 2017, întâlnind de la ora 20:00 echipa țării gazdă

Naționala de handbal masculin a României va debuta, astăzi la Bolzano, în compania Italiei, la turneul din primul tur preliminar al CM-2019. Antrenorul Xavi Pascual spune că echipa este pregătită, e ”pe drumul cel bun” și că trebuie câștigat primul meci, dar și-a propus trei victorii. Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfășoară sub formă de turnee, la care participă echipe împărțite în șase grupe. România va juca, începând de astăzi, la Bolzano, cu Italia (ora 20.00), cu Insulele Feroe (vineri, ora 17.30) și cu Ucraina (sâmbătă, ora 19.15). Echipa României se află deja în Italia, iar înaintea plecării antrenorul spaniol Xavi Pascual a declarat: ”Cred că suntem pregătiți, dar cred că toate echipele sunt pregătite, va fi dificil pentru toți, trebuie să ne concentrăm la primul pas, iar acest prim pas este primul meci. Vrem să jucăm, trebuie să arătăm stilul nostru de joc,  cred că suntem pe drumul cel bun. Am ales 18 jucători pentru că am avut probleme medicale cu câțiva jucători, înainte de meci îi voi alege pe cei 16”.

La rândul său, președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a precizat: ”Într-o discuție cu antrenorul naționalei, am căutat soluții pentru revenirea în lumea bună a handbalului. O opțiune este să te califici, iar alta sa organizezi competiții importante precum Europene sau Mondiale. Din păcate, a doua variantă este imposibilă din cauza infrastructurii, așa că ne rămâne varianta grea. Este într-adevăr foarte importantă calificarea la Campionatul Mondial deoarece este singura cale de a reintra în topul mondial masculin”.Doar prima clasată în fiecare grupă se va califica în faza play-off a competiției, cu meciuri eliminatorii programate în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc între 10 și 27 ianuarie în Germania și Danemarca. Europa va fi reprezentată de 13 echipe. În prezent, Franța, în calitate de campioană mondială en-titre, alături de Germania și Danemarca, gazdele turneului final, sunt calificate direct.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.