Sport

Burlacu a pierdut banii de la Ploiești

Ziarul de Vrancea
4 iul 2017 546 vizualizări

El câștigase aproape 200 mii de dolari grupării CSM, la care a fost angajat, dar n-a trecut de recurs

Baschetbalistul Cătălin Burlacu, fost căpitan al echipei CSU Asesoft, a pierdut definitiv procesul în care solicitase 195.000 de dolari Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploiești, aflat în subordinea municipalității, anunță pagina oficială a CSM Ploiești. În luna aprilie a acestui an Burlacu obținuse în instanță 195.000 de dolari de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, în baza unui contract încheiat în iunie 2016, contract semnat de către conducerea CSM deși clubul era subfinanțat de mai mult timp. Clubul Sportiv a făcut recurs la decizia instanței de fond. Contractul dintre autoritățile locale și ”Cătălin Burlacu PFA” pentru suma de 195.000 USD a fost încheiat anul trecut și semnat de către conducerea clubului sportiv în plin scandal legat de subfinanțarea clubului și în condițiile în care zeci de antrenori și sportivi de la CSM erau neplătiți de câteva luni. Astfel, în 23 iunie 2016, CSM Ploiești anunța, prin intermediul unui comunicat dat publicității, că echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Ploiești a făcut primul transfer important în perspectiva participării în Liga Națională: Cătălin Burlacu a semnat, în prezența directorului Cezar Stoichiciu, un contract valabil pentru următorul sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. ”Sunt fericit că am obținut acordul lui Cătălin Burlacu de a ne ajuta și din postura de jucător în Liga Națională, acolo unde experiența lui va conta foarte mult. Sunt convins că fostul căpitan al Asesoftului și al Craiovei va reuși să-i strângă în jurul lui pe băieți și că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pentru viitorul sezon: clasarea pe podium și câștigarea Cupei României” susținea, la momentul semnării contractului, directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu. De-a lungul timpului, directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu și alți reprezentanți ai clubului, au refuzat să facă publică suma pentru care Cătălin Burlacu a semnat cu CSM Ploiești, sumă care, conform unor surse din cadrul clubului era de 8.000 de dolari americani pe lună. După ce Burlacu a semnat cu CSM Ploiești, clubul aflat în subordinea Primăriei a continuat să semneze, în vara anului trecut,  contracte cu alți jucători de baschet, unii din țară, alții din străinătate, precum Darius Hargrove, Angel Nunez, George Toth, Baris Aktas, Jovan Novak, Kyle Hunt, Nikita Meșceriakov, conducerea clubului asumându-și, prin declarații publice, un ”proiect de performanță”, respectiv câștigarea Cupei României. La mai puțin de trei luni de la semnarea acestor contracte, CSM anunța că echipa de baschet masculin s-a retras din circuitul competițional din cauza lipsei de finanțare, iar Cătălin Burlacu nu a jucat niciun minut în cadrul formației ploieștene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.