Sport

Buget mărit pentru handbal

Ziarul de Vrancea
12 feb 2020 1065 vizualizări

S-au dat șapte milioane de lei în plus pentru organizarea Campionatului Mondial feminin pentru tineret, care va avea loc în acest an la București

MTS a reușit suplimentarea bugetului cu 7 milioane lei, în vederea organizării Campionatului Mondial de Handbal Tineret Feminin 2020. Conform unui comunicat remis News.ro, în ședința de guvern a fost aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Prin acest proiect, bugetul MTS a fost suplimentat cu suma de 7 milioane lei, bani care vor fi folosiți în vederea organizării Campionatului Mondial de Handbal Tineret Feminin 2020. În momentul în care Ministerul Finanțelor Publice va opera modificarea asupra structurii bugetului de stat și a bugetului MTS, MTS va vira această sumă către Federația Română de Handbal. Campionatul Mondial de Handbal Tineret se va desfășura în perioada 30 iunie - 15 iulie 2020, fiind principalul eveniment sportiv la această categorie de vârstă, organizat de Federația Internațională de Handbal. La această competiție vor participa 24 de echipe din cinci continente și se va desfășura la București.

Până acum, alături de România (țară organizatoare), s-au calificat Ungaria, Olanda, Norvegia, Rusia, Danemarca, Spania, Franța, Germania, Croația, Coreea de Sud, China, Liban, Japonia, Tunisia, Angola, Guineea, Australia și Mexic. Ultimele echipe care vor obține calificarea se vor afla în urma celor două turnee de la Cali (24-29 martie) și Santiago (14-18 aprilie). Semnarea Contractului de organizare a Campionatului Mondial de Tineret, Handbal Feminin cu Federația Internațională de Handbal spre sfârșitul anului 2019 a facut ca în bugetul Ministerului Tineretului și Sportului sa nu poată fi prevazute sume cu această destinație și ținând cont că sumele prevăzute în bugetul aprobat Ministerului Tineretului și Sportului pentru anul 2020 sunt în totalitate angajate, singura posibilitate pentru rezolvarea acestei probleme și a ține turneul în România, a fost suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului și alocarea acestei sume Federației Române de Handbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.