Sport

Bucla Diavolului

Ziarul de Vrancea
13 oct 2021 795 vizualizări

Turul Franței 2022 începe în Copenhaga și va fi plin de etape solicitante

Organizatorii Turului Franței au dezvăluit joi traseul ediției din 2022 (1 iulie-24 iulie), lung de 3.328 km, repartizați în 21 de etape, care se anunță extrem de provocator pentru rutierii ce vor înfrunta vânturi în rafale, „pavate” și cățărări chinuitoare.

„Marea Buclă” debutează pe 1 iulie cu un contratimp individual de 13 km în centrul capitalei daneze Copenhaga, iar următoarele două etape au loc de asemenea în Danemarca, unde vântul bate 364 de zile pe an, și după cum remarca Christian Prudhomme, directorul Turului Franței, „acest Tur poate fi pierdut încă din a doua zi”. După cele trei etape daneze, Marea Buclă ajunge în Flandra, unde etapa a cincea cuprinde sectoare de „pavate” între Lille și Arenberg.

Primul test pentru cățărători este prevăzut în etapa a șaptea, cu o primă ascensiune dintre cele cinci sosiri la altitudine, pe vârful La Super Planche des Belles Filles, acolo unde Tadej Pogacar a câștigat contratimpul din 2020, decisiv pentru a-l învinge pe rivalul său Primoz Roglic și a obține victoria finală.

Plutonul va atinge cel mai înalt vârf, Col du Galibier, la 2.607 metri deasupra mării, în etapa a XI-a, în drum către sosirea de pe vârful Col de Granon (2.413 m), cu o ascensiune finală de 11,3 km și cu o pantă medie de 9,3%. A XII-a etapă, cu startul la Briançon, are sosirea în cățărare pe legendarul vârf Alpe d'Huez, cu o pantă medie de 8,1% pe ultimii 13,8 km. În Pirinei sunt programate alte două etape brutale cu sosirea la altitudine, iar al doilea contratimp individual, de 40 km, este prevăzut în penultima etapă.

Ultima etapă, a XXI-a, din 24 iulie, are sosirea, ca de obicei, la Paris, pe Champs Elysees.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.